31.10.2010

Pitämävaaran lenkki ja Toraslammen taival

Laantaina jatkettiin lenkkeilyä Syötteen maastoissa. Lauantaihan olikin tarkoitus olla varsinainen lenkkipäivä, jolloin tarkoituksena olisi ajella vähän pitempikin lenkki. Onneksi sää suosi tällä kertaa, pikku pakkasta ja aurinkokin paistoi suurimman osan ajasta. Liikkeelle lähdettiin ennen kymmentä aamulla ja takaisin mökillä oltiin joskus viiden jälkeen alkuillasta.

Polkua reitin varrelta
Ajoaikaa ei nyt ihan noin paljon tullut, koska kyllähän me taukojakin pidettiin. Ja välillä piti pyöriäkin huoltaa kun meinas vähä vaihtajat ja varsinkin rissat jäätyä. Paikoin oli märkiä ja kurasia kohtia ja kun niistä pakkasessa ajelee niin jäätähän se kerää sitten esimerkiksi vaihtajiin. Lauantaina ajettiin nuo Iso-syötteen pitemmät merkatut reitit. Oli kyllä todella hyviä reittejä varsinkin merkatuiksi maastopyöräreiteiksi. Niissä todellakin sai ajaa maastossa polkuja pitkin ja maastokin oli paikoin aika haastavaa. Lisämausteen toi sitten lumi, jota oli välillä aika paljonkin maastossa.


 Reitin ennakkoon hankalin kohta oli Rajakosken kahlaamo, jossa Pärnäjoki ylitetään. Joen yli ei mene siinä kohtaa minkäänlaista siltaa ja virtauskin oli aika kova. Kesällähän tuosta kahlaaminen ei tuota ongelmia, mutta pakkaskelillä ei ihan ensimmäisenä viitsisi kastella jalkoja, varsinkaan kun melkein heti rannasta lähtiessä oli vettä polveen asti. Joen ylitys onnistui veneellä, joka löytyi siitä läheltä. Sillä vaan pyörät ja miehet yli ja lopuksi yksi kävi palauttamassa veneen ja tuli köyttä pitkin joen yli. Vene oli kyllä tässä tapauksessa meidän pelastus, muuten oltais varmaan jouduttu lähteä kiertämään paikkaa.

Etuvaihtaja ei yllättäen toiminut

Viikonlopun reissu Syötteelle oli erittäin onnistunut. Toivottavasti saadaan Kammenkiertäjien kanssa jatkossakin järjestettyä samanlaisia ajoviikonloppuja jossainpäin Suomea. Ajankohta nyt olis voinu olla jonkun viikon aikaisemminkin, niin ei tarvisi lumentuloa jännittää. Toisaalta nyt ajo-olosuhteet oli kyllä hyvät.


Jarru ja takapakkakin oli keränny vähä ylimäärästä massaa
Ainut kalustopuolen tappio oli ajolasien tippuminen jonnekin Syötteenkierrokselle. Siinä pienessä tihkusateessa kun pimeellä ajettiin niin laseista alkoi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, joten laitoin ne takin takataskuun. Olivat sieltä jossain vaiheessa tippuneet. Onneksi ei ollu kovin kalliista laseista kysymys. Harmittavaa silti kun sopivat naamalle niin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti