23.10.2010

Lunta ja sohjoa

Tänään pääsi (joutui) sitten ajelemaan jo kunnon talvikeliin ku yön aikana oli ilmestyny lunta lähemmäs 10 senttiä. Eilinen keli olis olu kyllä ihanteellinen syksyn lenkeille ku oli vielä pakkasta, mutta eiköhän ne polut avaudu pian tuonnekin kun vaan käy ajelemas. Aamulla käviki mielessä, että pitäiskö pyörän sijasta kaivella sukset varastosta esille ja tehdä lenkki niillä.

Hyvää treeniähän tuo lumessa ajaminen on. Sillä saa ainaki jonkun mäen koervattua ku ajelee 10 sentin hangessa eteenpäin. Pyörän liikuminen ei enää niin sujuvaa ole siinä vaiheessa. Alkumatkasta oli vielä ehkä enemmän pakkaslunta, mutta loppumatkasta oikeestaan vaan sohjoa. Siihenhän se vielä tässä vaiheessa vuotta menee. Sohjokeli on ehkä ärsyttävin mahdollinen keli pyöräillä. Raskasta, märkää ja vaihteet/rattaatki on täynnä sohjoa. Eiköhän tässä vielä pääse syksyn aikana ilman luntakin ajelemaan ja sitten talvella ihan kunnon lumikeliin.

Oli muuten joku/jotkut muutkin käyneet pyörälenkillä jäljistä päätellen Laajalahdessa. Olikin kiva kun osan matkaa pääsi ajamaan jo kerran ajettua polkua pitkin. Se on aina vähän helpompaa ku ensimmäisenä hangessa ajaminen.

2 kommenttia:

  1. Mä olin ainakin käynyt mutta mua ennen oli kahdet jäljet.

    Janne

    VastaaPoista
  2. Kyllä siinä parit jäljet meni. Olishan sitä voinu kuvion perusteella päätellä, että millä renkailla on matkassa oltu :)

    VastaaPoista