14.10.2010

Lavkarittet

Sattuipa tuossa Fillarifoorumia lueskellessa silmiin tällainen tapahtuma, joka ajetaan Pohjois-Norjassa ihan Suomen rajan läheisyydessä. Kyseessä on siis noin 67 kilometrin mittainen maastopyöräkisa/tapahtuma, jossa ainakin nousmetrejä riittää. Kisan nettisivuilta voi vieraita kieliä ymmärtävä koittaa lukea tarkempaa infoa asiasta. Tuosta löytyy kyllä jonkun verran tietoa suomeksikin.
Tapahtuma lähtee Hattengista, 25 km Skibotnista Tromsaan päin. Reitti alkaa 8 km maantietaipaleella, sen jälkeen se vaihtuu metsäteiksi ja poluiksi jonka jälkeen reitti kulkee  tuntureilla jopa 700m korkeudessa. Maastotaival päättyy E8 tielle Skibotninlaaksossa seuraten sitä maaliin joka sijaitsee Skibotnin kylällä. Reitti on yhteensä 67km mittainen. Osallistumisluokkia on kolme: kilpailuluokka, kuntoilijaluokka ajanotolla sekä kuntoilijakuokka ilman ajanottoa.
Tuskin tuonne nyt ainakaan ens kesänä tulee lähdettyä, mutta vois olla ihan hieno kokemus joskus käydä tuollakin ajamassa. Ainakin jotkut tapahtumajärjestäjät Kilpisjärveltä hoitivat majoituksen ja myös kuljetukset majapaikasta tuonne ja takaisin. Toki lisäkustannuksiahan sellainen palvelu aina teettää. Mutta ei sitä paljon helpommalla tavalla voisi enää hoitaakaan. Tässä vielä googlemapsista tuo reitti.

Kisan reitti, kuvan alareunassa näkyy Suomen ja Norjan raja

Tuolla ihan pohjoisessa olis muutenkin ihan kiva joskus käydä ajelemassa. Täytyy joku kesälomareissu suunnata sinne. Toinen vaihtoehto on sitten joskus syyskuussa käydä pohjoisessa, kuten tänäkin vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti