4.6.2012

Korso XCM

Eilen kävin ajamassa Korson Maraton cupin kisa. Viime vuonnakin tuolla olin ja silloin matka tosiaan päättyi noin 10 kilometrin kohdalle renkaan kyljen hajoamiseen, joten nyt oli tavoitteenna ajaa maaliin asti. Valmistautumisena kisaan kävin perjantaina ajelemassa Tampereella (vai olikohan Ylöjärven puolella) Lamminpäässä maastoja, joita ajettiin viime vuonna maraton-cupin finaalissakin. En nyt koko reittiä kiertäny, mutta osittain kuitenkin. Oliskai Tampereen suunnalta muutakin ajettavaa löytynyt, mutta tuon paikan tiesin niin oli helppo sinne mennä.

Itse sunnuntain kisa lähti ihan hyvin liikkeelle. Aluksi tuntui, että jaksaa hyvin ajaa ja reittikin oli mun mielestä tosi hyvä. Oli sopivasti vähän teknisempää pätkää ja sitten helpompaa polkua ja olihan siellä yks isompi ylämäkikin, joka varsinki toisella kierroksella oli melko kuranen jo. Kisaa vois kyllä kuvailla hyvin vähemmän ajaneillekin sopivaksi. Ja toisaalta haastetta riittää varmasti enemmänkin ajaneille. Aika lailla tällainen kaiketi Maraton reitin tulis ollakin, kun asiasta on Fillarilehden foorumilla väännetty. Järjestäjät ainakin siis olivat reitin suunnittelussa onnistuneet erinomaisesti.

Kuva: Jarrko Pohjola

Takaisin kisaa. Alussa tosiaan jaksoin ajaa hyvin mutta jossain ensimmäisen kierroksen loppupuolella alkoi alaselkä vähän oireilemaan ja lievästi kramppaamaan. Sen jälkeen jaloista hävis voimat totaalisesti ja porukkaa lappoi ohi. Ei vaan pystyny jäädä oikeen kenenkään taakse kovin pitkäksi aikaa. Sitten kun ajoi vähän rauhallisemmin niin selän oireilut taas helpotti, mutta heti vauhtiä lisätessä ongelmat palasivat.

Ilmeisesti sitä ei vaan tällä hetkellä oo vielä niin hyvässä kunnossa, että jaksais koko kisan ajaa "täysillä" ja helposti lähdössä tulee otettua liiankin kova vauhti, vaikka kuinka miettii, että koko kisa aikaa hakea sitä omaa sijoituksta. Se kun ei kuitenkaan kärjessä ole niin alussa tuskin kauhea kiire olis höntyillä. Toisaalta tuo alaselkä olis ihan kiva saada kuntoon. Ennenkin se on oireillut raskaassa maastossa ja Rajamäelläkin vähän kun jäykkäperäsellä ajoin. Nyt oli kuitenkin Anthemi alla, niin pitäis takajouston selkää jonku verran säästellä.

Kuva: Jarkko Pohjola

Selkää oon yrittäny vahvistaa syksystä lähtien koko talven, mutta olisko tuossa kuitenkin enemmän kyse kovien lenkkien puutteesta. Tai ei oo ajanu riittävästi ns. kisavauhdilla ja selkä sitten oireilee ensimmäisenä ja sitten menee jaloista voimat. Onneksi tässä on vielä kesä aikaa kehittää tuotakin puutetta, jos siihen jonkunlainen apu löytyisi. Toisaalta turhauttavaa kun kesken kisan tavallaan voimat katoaa, mutta jos mies ei kestä niin peiliin saa katsoa. Selkä on muuten edelleen vähän jumissa, näin reilu vuorokausi kisan jälkeen. Tosin tämä päivä on mennytkin autossa istuen. Laskeskelin tuossa, että tämän vuoden kisamatkoista on auton mittariin kertynyt jo noin 3100 - 3200 km.

1 kommentti: