30.5.2012

Uudet maantieklossit ja XTR:n takanapa

Tuli ajankohtaiseksi hankkia maantiekenkiin uudet klossit. Muutaman kerran ylämäkeen putkelta ajaessa lähtikin kenkä yllättäen irti polkimesta. Onneksi ei kuitenkaan pahemmin käynyt. Joskus vastaavassa tilanteessa on kenkä osunu maahan asti ja sitten onkin kaaduttu. Tutkin tuon lenkin jälkeen vähä klosseja ja huomasin ne aika kuluneiksi. Kyseessä Lookin polkimiin sopivat klossit.

Vanha klossi

Mä sain ne pyörän mukana, että todennäköisesti on useamman vuoden olleet jo käytössä, joten kyllähän ne käytössä kuluu. Ero uusiin on kyllä aika selvä, kun niitä vertaili. Ja ei ainakaan nyt parilla viime lenkillä oo kengät polkimista irronneet.

Onhan näissä vähän eroa

Mulla on toisina kiekkoina ollu XTR:n WH-M975 kiekot. Takakiekko on jonku aikaa ollu vähä löysän olonen eli vaikka kuinka on kiristäny linkuilla kiinni niin se on pientä liikettä silti tehny. Ajattelin, että laakereissa on jotain vikaa tai ne on menny vaihtokuntoon. Kiekon vein huoltoon ja siellä selvisi, että ensinnäkin akseli sieltä sisältä oli kulunut mutta laakeripesässä oli halkeama. Eli ilmeisesti siitä tuo aiheutui. Aika erikoisesti menny tosiaan tuo laakeripesä halki pakan puolelta.
XTR WH-M975
Hienosti tuo asia kuitenkin hoitui Pyörä ja Urheilu Maunumäellä Kälviällä, kun uuden kiekon saa takuuseen. XTR:ssä on kolmen vuoden takuu niin noin parin vuoden ikäsen kiekko menee tuohon takuuseen. Tai Shimanollahan tuo takuu on, mutta hoitivat tuolta liikkeen kautta koko homman hienosti. Uus kiekko tosin on uudempaa mallia, mutta sehän nyt ei mitään haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti