16.6.2012

Laajavuori XCM

Tänään ajettiin Jyväsakylässä Laajavuoren maastoissa Maraton cupin neljäs kisa. Valitettavasti tuloksena oli kauden toinen keskeytys. Sen verran pettynyt tuohon olin, että kävi hetken mielessä kannattaako sitä enää loppukaudella kisoja kiertääkään. Mutta toisaalta kyllähän nämä kalustorikotkin lajiin kuuluu.

Ensimmäinen kierros lähti mun osalta vähä tahmeesti liikkeelle, varmaan reilu kilometri lähdöstä etuvaihtaja heitti ketjun ison rattaan yli, eipä oo ennen käyny näin ja tuon nyt sai nopeasti korjattuakin, mutta hyvin alkoi. Sitten ensimmäinen vähän tiukempi ylämäki ja pienempää vaihdetta silmään. Kuinka ollakaan ketju meni takapakan ja pinnojen väliin.. Edellisiltana tarkistin vielä, että kaikki on pyörässä kunnossa ja vaihteet pelitti niinkuin pitääkin. Ylämäkeen kun noin käy niin kyllähän siinä lappaa porukkaa ohi reippaasti.

Sama ilmiö toistui myöhemminkin vielä kierroksella. Sen jälkeen aloin varomaan jo pienempien vaihteiden käyttöä. Ensimmäisen kierroksen loppua kohti alkoi saada vähä ajorytmistä kiinni ja toisen kierroksen alku menikin mukavasti. Alkoi tulla selkiä vastaan ja jäämään taakse ja ajo tuntui aika mukavalta. Sitten jossain puolenvälin tienoilla kierrosta ylämäkeen ketjut taas sinne pakan ja ketjujen väliin ja tällä kertaa onnistuin vielä putkelta runttaamaan oikeen kunnolla niin eihän niitä enää tahtonu saada sieltä pois.

Sain taistella ketjujen kanssa varmaan 20 minuuttia jos ei pitempäänkin ennenkuin matka jatkui. Sitten olikin vaihteiden kanssa ongelmia kun takavaihtaja oli ilmeisesti vähä ottanut itseensä tuosta ja lopetti toimintansa. Tuolla taktiikalla maaliin ajo jäi haaveeksi ja rullailin toisen kierroksen loppuun ja lopetin siihen. Kai tämäkin taas jollain tapaa kasvattaa.

Itse reitti oli ihan hyvä. Todella raskas ja paljon nousuja, mutta vastaavasti teknistä pätkää ei pahemmin ollut. Toisaalta jos kisa on fyysisesti noin raskas niin ehkä tuo teknisesti helpompi reitti on paikallaan. Järjestelyt toimivat myös hyvin ja paikalla oli porukkaa muutenkin paljon, kun samaan aikaan käytiin DH-kisa ja huomisen endurokisan harjoituksia.

5 kommenttia:

 1. Harmin paikka että kävi noin, tuollainen kyllä kasvattaa, mutta aina se ottaa päähän kun ajo jää kesken. Etenkin, jos on kulkenut hyvin. Tosi monella näytti olevan vaihteiden kanssa ongelmia nousuissa, melkein jokaisessa nousussa oli joku jalkautuneena voimansiirtoa roplaamassa.

  Tsemppiä vaan ja eteenpäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainahan se tosiaan päähän ottaa, mutta ehkä tästä vois kohta lähteä taas lenkille niin unohtuu tuo eilinen :)

   Poista
 2. Eihän ole päässyt vaihtajan korvake vääntymään tai löysäämään, saattais selittää tuon hyppimisen? Tarkistahan ne pinnat hyvin, ettei tehny damagea niihin. Harmi homma, uuteen iskuun vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää perusteellinen tarkistus tehdä tässä alkuviikon aikana, että mistä tuo mahtoi johtua.

   Poista
 3. Harmillinen juttu ja joo kannattaa tosiaan tarkistaa pinnat ettei kaadu seuraava kisailu niihin. Mulla kävi myös noin (ketju pakan ja pinnojen väliin) viimmevuonna ja sitten alkoikin naarmuntuneet pinnat katkeilemaan yks kerrallaan seuraavaksi.

  VastaaPoista