18.6.2012

Katse eteenpäin

Viikonlopun pettymyksestä on toivuttu ja katse on suunnattu eteenpäin. Eilen kävin ajamassa palauttavan maantielenkin, noin puolitoistatuntia reipasta pyörittelyä tiellä. Vähän jaloissa painoi vielä edellispäivän Laajavuoren nousut. Enemmän tuskaa aiheutti hengitys joka edelleen on tukkonen. Kävin viime viikolla lääkärissäkin asian takia, kun tuo tukkosuus on nyt vaivannu toukokuun alusta lähtien. Epäili jotain siitepölyallergiaa, johon määräs lääkettäkin. Ei oo ainakaan vielä auttanu.

Lenkillä nousee kokoajan limaa kurkkuun ja nenä on tukossa, jolloin henkikään ei kunnolla kulje. Normaalielämässä tuo ei niin haittaa mutta urheillessa haittaa. Tuntuu, että happea ei saa riittävästi, jolloin se heijastuu myös vauhtiin ja tehoihin millä polkea. Toivotaan nyt, että hengitystiet aukeaisivat ainakin ennen Tahkoa.

Tänään kävin ajamassa Köykärin xc-reittiä 3 kierrosta ja polkuosuudet 4 kertaan. Tuo on siis vasta suunnitteluvaiheessa oleva reitti, jos saatais paikallinen pikkukisa järjestettyä syksyllä. Se tosin vaatii vielä paljon hommaa, mutta hyvä harjoitusreitti tuo ainakin jo on. On näille leveyksille harvinaista nousua, helppoa latupohjaa, kivikkoa ja kalliota ja kirsikkana kakun päälle vähän märkää ja mutaa :)

Aika monipuolinen reitti siinä mielessä, mitä tuonne alueelle saa tehtyä. Jonnekin muuallepäin Kokkolaa sais kyllä maaston puolesta ehkä paremmankin reitin, mutta tuo on kisan järjestämisen kannalta varmastikin paras paikka. Kovin nopeassa kunnossa reitti ei kyllä vielä ole, mutta ehkä se siitä kesän aikana nopeutuu vielä.

Nyt onkin loppuviikoksi luvattu vesisateita, joten lenkit määräytyy vähän kelien mukaan. Ihan kaatosateeseen ei välttämättä viitsi lähteä, vaikka lenkkejä nyt tarvis alle, kun on viime viikot jääny vähän vähemmälle ajamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti