28.6.2012

Kohti Tahkoa

Huomenna aamupäivällä olis tarkotus suunnata kohti Tahkoa. Tällä kertaa kyllä hieman epävarmoissa tunnelmissa tulee tuonne lähdettyä. Koko alkukesä on mennyt vähän flunssaisena ja lenkkejäkin on päässyt ajamaan huomattavasti vähemmän ja lyhyempiä mihin on tottunut. Maraton Cupin kisoja oon ajanut, mutta niissäkin kahdessa tullut keskeytys eikä ajo oo vielä kertaakaan tuntunut oikeen hyvältä. Ja hyvä ajo ei mun tapauksessa tarkoita mitään hyvää sijoitusta vaan tunnetta, että on kulkenut omaan tasoon nähden hyvin.

Toisaalta viime kesänäkin oli vähän epävarma olo tässä vaiheessa ja kesän parhaat ajot osui tuonne Heinäkuun puolenvälin jälkeen Joupiska Maratoniin, Botnia Mtb:n ja vielä Pyssymäelläkin tuntui ajo kulkevan mukavasti. Eli ehkä tänä kesänäkin on vielä odotettavista sellaista ajoa, jolloin voi olla itseensä tyytyväinen.

Viime kesänä myös kesäloma oli jo tässä vaiheessa, jolloin luonnollisesti ehtii ajella enemmän. Nyt loma on vasta heinäkuun lopulla, joten jos kuntohuippu ajoittuu sinne kesäloman jälkimmäiselle puoliskolle tai loman jälkeiseen aikaan niin elokuussa ehkä kulkee :)

Tämä vuosi on mulle neljäs kerta Tahkolla. Tähän asti on myös joka vuosi päässyt ajamaan suhteellisen kuivassa maastossa ja helteessä. Tällä kertaa sääennusteet on lupaillu ihan muuta ja saa nähdä minkälaista mutarallia on luvassa lauantaina. Ainakin ennakkotietojen perusteella reitti on huomattavasti pehmeämpi ja paikoin mutaisempi mitä edellisinä vuosina. Tänä vuonna on kyllä tottunut vesisateessa ja märässä kelissä ajamaan kun Jyväskylää lukuunottamatta joka kisassa on joko satanut tai vastaavasti koko viikko ennen kisaa on ollut sateista.

Ja vielä pakollinen rengasspekulaatio, jota Fillarifoorumillakin aina käydään. Itse lähden litkutetuilla 2,25" Rocket Roneilla matkaan paistoi aurinko tai satoi vettä niin rengasvalinta on tuo. Toivottavasti lauantaina voin kisan jälkeen olla tyytyväinen omaan suoritukseeni ja onnea myös kaikille muille viikonloppuna Tahkolle suuntaaville.

2 kommenttia: