27.11.2011

Sää suosi viikonloppuna

Viikonlopun säät suosi taas ennakkotiedoista poiketen pyöräilyä. Lauantaina oli jo ihan hyvä keli ajella ja tämän päivänen pikku pakkanen on oikeestaan aika ihanteellinen keli tähän aikaan vuodesta. Märät ja pehmeet mutavellit on suurimmaksi osaksi jäätyneinä ja pinnat on kovia niin mukava ajella vaikka vähän pitempikin lenkki. Viikonlopun aikana tulikin ajettua noin 115 kilometriä maastossa ja metsäteillä.



Tänään aamulla lähdettiin Juhan kans 9 aikaan jo kohti Seljesiä. Aikaisemmin oon käynyt siellä maantiepyörällä, mutta tällä kertaa ajeltiin pääosin metsäteitä pitkin sinne maastopyörillä. Polkuvoittoisempikin reitti sinne menisi, mutta vaihtelun vuoksi tuo oli ihan kivaa ajella hiekkateitä. Loppumatkasta tosin ajettiin sitten jo enemmän metsän puolella.



Maisemat oli ihan hienot näin marraskuun lopullakin, kun edellisen kerran tosiaan tuli tuolla käytyä huhtikuussa. Sais nyt vaan ilmat pysyä pakkasen puolella niin olis mukavammat olosuhteet ajella. Eikä mua lumisateetkaan yhtään haittais niin pääsis hiihtokauttakin joskus avaamaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että hiihtokauden avaus menee seuraavan vuoden puolelle. Tarvittaisiin lunta ja pakkasia niin tännekin joskus ladut saataisiin. Nyt pitää vaan nauttia pyöräilystä, kun se parina edellisenä talvena on aika vähiin jäänyt, sen verran reilusti lunta on tullut.

Harjoittelunkin oon saanut nyt liikkeelle ihan hyvin syksyn sairastelujen jälkeen. Pyöräilemässä on tullut käytyä noin 3 kertaa viikossa, pari kertaa punttisalilla ja sitten trainerilla oon vielä saattanut joku ilta ajella. Eli ei nyt kovin kovilla tehoilla vielä oo menty. Viikonloppuisin oon pyrkinyt ajamaan ajallisesti pitempiä lenkkejä (3 tuntia tai yli), kun viikolla valolenkit jää kyllä lyhyemmiksi. Tosin ei tuo aika nyt mikään ehdoton ole, ajetaan sen verran kuin huvittaa eikä lenkkejä nyt väkisin venytetä, vaikka "aikaraja" ei täyttyisikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti