8.11.2011

Pyöräilykausi 2011

Tässä vaiheessa syksyä voi jo tehdä jonkunlaista yhteenvetoa menneestä pyöräilykaudesta. Kyllähän edelleen ilmat on sellasia, että ajaa pystyy, mutta eiköhän nyt olla jo jonkunlaisella siirtymäkaudella. Viime talvi meni taas pääosin hiihdellessä, kun lunta ja pakkasta riitti. Pyörällä tuli ajeltua aika satunnaisesti Tammi- ja Helmikuussa. Maaliskuusta lähtien ajot sitten jo vähän lisääntyivät ja huhtikuussa pyöräily olikin pääasiallinen liikkumismuoto.

Kilpailuissakin tuli tänä kesänä käytyä enemmän mitä aikaisempina parina vuotena. Kilpailukauden avaus oli mun osalta toukokuun lopulla Korson maratonilla, jossa oli tarkoitus ajaa puolimatka. Kisa alkoi mun osalta ihan hyvin, mutta loppui jo 10 kilometrin kohdalla rengasrikkoon. Seuraava kisa oli sitten viikko tästä Vaasa XCO. Raskas reitti ja paljon nousua ei oikeen sopinu mulle. Hyvä rata mutta ei oikeen kulkenu ainakaan niin hyvin mitä odotin.

Tämän jälkeen kävin Levillä ajamassa 24h kisassa, mikä olikin hieno kokemus. Mukava ajella ja viettää viikonloppu hyvässä seurassa. Levin jälkeen tulikin sitten kesän ainoa flunssa. Seuraava viikko meni paranteluun. Tässä vaiheessa vähän alkoi huolestuttaa, että miten mahtaa Tahkolla sujua, kun ei oikeen täydessä kunnossa tuntunut olevan. Pitkät lenkit oli ainaki jääny vähiin ajanpuutteen takia. Juhannusviikolla kävin vielä Oulussa ajamassa paikallisen xc-cupin kisan.

Juhannuksen aikana oltiin Rukalla ja tuli ajettua muutama pitempikin lenkki ja loppujen lopuksi Tahkolla tulikin ajettua kesän siihen mennessä varmasti paras ajo. Suoritukseeni olin tyytyväinen. Tahkon jälkeen jatkoin lomailua ja kilpailua ensin Joensuussa ja sitten Seinäjoen maratoncupin kisalla, jossa ajo tuntui taas olevan yllättävänkin hyvää omaan tasoon nähden. Hyvä vire jatkui Botnia Mtb:ssä ja vielä seuraavalla viikolla Nivalan maratoncupissa, jossa tuli ajettua täys matka.

Tuohon vaiheeseen kesää sattui kyllä mun "huippukunto". Kunnon ajoitusta ei sen paremmin tuonne suunnattu, mutta sattui vaan osumaan kohdalleen. Vähän jäikin harmittamaan, että ei enää elokuussa tullut kilpailtua muualla kuin Pyörä-Suvala Cupin kisassa Kempeleessä. Olisihan tuossa muutamakin mahdollisuus ollut (mm. Vuokattu Mtb ja Finlandia Mtb), mutta tällä kertaa näin.

Syyskuussa sitten tuli ajeltua lomareissulla Levillä ja kuun lopussa Tampereella Maraton Cupin finaalissa, jolloin taisi jo tuo mykoplasma olla päällä. Vähän raskaaltahan ajo siellä tuntui ja sen jälkeen ei olekaan kunnon lenkkiä tullut ajettua. Eilen tosin ensimmäinen kevyt pyörälenkki pitkään aikaan.

Eli kokonaisuudessaan oon ihan tyytyväinen kauteen ainakin kisailumielessa. Samoin tuli kesän aikana tosiaan käytyä ajelemassa Rukalla, Levillä, Kolilla ja Joensuussa lomareissuilla, joten uusiakin maastoja pääsi ajamaan. Nyt vaan mies kuntoon ja pikkuhiljaa alkaa taas ajelemaan pyörällä ja treenailemaan ensi kesää silmällä pitäen.


1 kommentti:

  1. ens kesänä myös taustatiimi on kovalla asenteella liikkeellä, ja ulkomaita lähdetään vallottamaan!

    VastaaPoista