26.11.2011

Vitamiinit ja urheiluravinteet

Kovin paljoa ei tule mitään erikoisua urheiluravinteita käytettyä tai en tiedä onko urheilujuoma ja energiageeli nyt varsinaisia urheiluravinteita edes. Yleensä mulla on lenkillä juomana laimeaa urheilujuomaa, joskus on vettäkin mutta tykkään juoda mielummin urheilujuomaa ja varsinkin kesäisin siitä saa suoloja yms mitä kuitenkin hikoillessa tarvitsee. Urheilujuoma myös nostaa jonkun verran verensokeria niin senkin takia se on liikkuessa hyvää. 

Energiageelejäkin on lenkeillä aina taskussa kaiken varalta. Ihan jokaisella lenkillä niitä ei tarvitse, mutta niillä saa hyvin pidettyä verensokerin sopivalla tasolla. Helppo kuljettaa mukana ja helppo ottaa kesken lenkin. Verensokeri kun tapaa lenkkien aikana laskea niin geelillä se on helppo pitää turvallisissa lukemissa ja kyllähän niistä aina muutenkin virtaa ajamiseen saa. Ei se oo kivaa täysin tyhjin energiavarastoin ajella, silloin loppuu kyllä vauhti aika äkkiä. Myslipatukat on kans ihan hyvää lenkkiravintoa, mutta geelit menee paljon pienempään tilaan ja on kätevämpi ottaa vaikka kesken ajon pysähtymättä. 

Palautusjuomaa tulee juotua oikeestaan vaan pisimpien lenkkien ja kisojen jälkeen. Ja punttisalin jälkeen myös, kun ei ihan heti kuitenkaan syömään pääse. Palautusjuomana oon käyttäny joko Gainomaxia tai sitten PowerBarin palautusjuomaa, joka sekoitetaan esimerkiksi maitoon. Eli normaalisti lenkin jälkeen ei tuu palautusjuomaa juotua, mutta esimerkiksi tänään reilun kolmen tunnin lenkin jälkeen join kun ruokailukaan ei ihan heti ollut ja kroppa alkoi jo siinä vaiheessa kaivata energiavarastojen täydentämistä. Vitamiineista tulee säännöllisesti syötyä D-vitamiineja. En tiedä johtuuko niistä vai mistä, mutta siitä lähtien kun oon niitä syöny niin on flunssat pysyny aika hyvin pois. Tokihan jokunen flunssa vuoteen mahtuu, mutta ei d-vitamiinista nyt ainakaan haittaakaan ole. 

D-vitamiinin lisäksi syön aika säännöllisesti magnesiumia. Kesällä tuli syötyä säännöllisesti ja nyt on ollu taukoa, mutta aloitin nyt uudestaan kun on tullut punttisalillakin jonkun verran käytyä. Ei oo jaloissa ollu niin paljoa kramppioireita enää kun magnesiumia on alkanut syömään.   


Eli aika vähillä vitamiineilla ja urheilujuomilla/geeleillä sitä loppujen lopuksi pärjää. Ja esimerkiksi d-vitamiinia nyt suositellaan muillekin kuin urheilua harrastaville. Jonkun mielestä tietysti ei tarvisi käyttää näistä mitään, mutta mä oon todennu ne itselleni hyviksi, osittain diabeteksen takia (esimerkiksi geelit) ja osittain sitten muista syistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti