26.4.2011

Lämmin pääsiäinen

Pääsiäisen aikana oli tämän kevään ensimmäiset todella lämpimät päivät, joten pyöräilyn kannalta tuo oli hyvä juttu. Kyllähän sitä mielellään ajelee lenkkejä vajaan parinkymmenen asteen lämpötiloissa kun niitä lenkkejä on tullut ajettua räntäsateessakin. Tulikin ajettua viis päivää putkeen ihan hyvä lenkkejä. Viiteen päivään mahtuu 3 maastolenkkiä ja 2 maantielenkkiä. Maantielenkkien toimiessa lähinnä palauttavina. Tosin eilen innostuin kyllä maantielläkin ajamaan vähän kovempaa kuin palautteluvauhtia.

Tässä alkaa jo vähän odotella, että pääsisi johonkin kisaankin ajamaan. Pääsisi ainakin ajamaan vähän aikaa täysillä. Tosin lisää maastokilometrejä se vaatii, että saa tuntuman kohdalleen ja viitsii yleensä johonkin kilpailuun lähteä. Muutama kisa ennen Tahkoa olisi kuitenkin ihan hyvä saada alle jo sen takia, että olis sitä kilpailutuntumaakin. Tällä hetkellä huomaa varsinkin vähän teknisemmässä paikassa, että ei oo vielä sitä normaalia tuntumaa siihen ajamiseen. Talven aikana kun ei oo pahemmin kivikoissa päässyt ajamaan. Eiköhän se tuntuma siihenkin löydy kun nyt pääsee kunnolla ajamaan.

Eilinen maantielenkki osottautuikin aika hienoksi maisemareitiksi kun kävin Seljesissä kääntymässä. En oo siellä koskaan aikasemmin käynytkään niin siitä idea siellä pyörähtämiseen. Maastoreittikin sinne menis, mutta se tuskin on vielä ajettavissa, enkä siellä oo maastopyörällä koskaan käynyt, että ihan noinvaan en varmasti reittiä edes löytäisi. Täytyy katsoa jos tulevan kesän yhteislenkille sinne pääsisi mukaan. Tässä vielä muutamia kuvia tuolta eiliseltä lenkiltä.

Silmä lepää


Tällaistakin maisemaa löytyy Kokkolan läheltä

Tuonne Seljesiin menevä tie on ihan kiva maantiepyörällä ajaa. Mäkiä on todella paljon näille seuduille suhteutettuna ja kohtalaisen isojakin mäkiä siinä on. Välillä on mukavan kumpuilevaa tietä eli ylä- ja alamäkeä vuorotellen. Loppupätkä onkin sitten kapea tie harjulla kahden järven välissä. Tai toisella puolella taitaa olla pienempi lampi, mutta todella hieno pätkä kuitenkin. Siinä kun menisi polku niin kelpais ajella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti