28.12.2010

Lomapäivän hiihtolenkki

Tänään lomapäivän kunniaksi kävin hiihtämässä Houraatissa Lohtajalla. En oo siellä koskaan aikasemmin käynyt, ohi vaan ajanu autolla. Kaupungin sivujen hiihtoreitit osio tiesi kertoa, että siellä olis ladut kunnossa niin ajattelin käydä katsomassa. Ei tuonne asti nyt ihan joka ilta viitti lähtee hiihtämään, mutta näin ku aikaa oli niin ei matka mikään mahdoton ollu ajella.

Ladut oli hyvässä kunnossa ja mukavasta pakkasesta (-19 lähtiessä ja -16 lopettaessa) huolimatta oli kiva hiihtää reipas pati tuntia. Reittikin oli sopivan haastava kun on tottunut tuota Santahaan tasasta baanaa hiihtämään. Oli aika mukavasti mäkeä ja mutkaa reitissä. Kiersin pisimmän 5,7 kilometrin lenkin pariin kertaan, sitten kokeilin Lohtajan keskustaan menevää latua hiihdellä niin pitkään kuin se oli hyvässä kunnossa ja lopuksi tuli hiihdettyä vielä pari lyhyempää kierrosta. Vähän reilu 22 kilometriä tuli kokonaissaldoksi.

Perinteistä hiihdin, koska outoon maastoon on helpompi lähteä perinteisellä kuin luistelemalla ainakin vielä tässä vaiheessa. Ihan hyvässä kunnossa se luistelubaanakin näytti pääosin olevan, joten ehkä tuolla vois käydä joku ilta tai viikonloppu luistelusuksienkin kanssa. Täytyy tässä talven aikana vielä kiertää muitakin Kokkolan ja lähialueen latuja. Tuohon hiihtoon pätee vähän sama asia kuin maastopyöräilyyn, eli vaihtelu reiteissä on aina tervetullutta. Saman reitin hiihtäminen tai ajaminen alkaa aina jossain vaiheessa kyllästyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti