12.5.2012

Rajamäki XCM

Kauden avauskisa Rajamäki XCM alkoi ihan hyvissä merkeissä, mutta päättyi lievään pettymykseen. Verensokerit alkoi ensimmäisellä kierroksella laskea ja geeleistäkään ei jostain syytä ollut asiaan oikeen apua niin katsoin paremmaksi keskeyttää kisan ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tuohon mennessä olin kuitenkin jo ottanut useamman geelin ja joutunut hetken odottelemaan jopa polun varressa, että olo vähän paranisi. Keskeytyksen jälkeen verensokeri oli edelleen 3,4, joten ei tuo ihan suunnitellulla tavalla mennyt. Tällä kertaa ajatus kuitenkin kulki sen verran, että terveyttä pystyi ajattelemaan ja varmasti ratkaisu oli tänään oikea.

Lähtiessä arvot oli kuitenkin ihan hyvällä tasolla eli pikkasen normaalitilannetta korkeamalla, kuten kisoihin on ennenkin lähdetty. Liekö sitten jännitys ja kauden avauskisa johtanut tuohon rajuun laskemiseen. Saattaa olla, että elimistö ei ole vielä tottunut tuollaiseen rajumpaan menoon talven jäljiltä, vaan reagoi siihen rasitukseen sitten verensokerien laskemisella. Eli lisää kovempia lenkkejä vaan alle niin eiköhän sitä tästä ongelmasta päästä jatkossa.

Kälviän Tarmon miehet ennen kisaa

Tämän päivän ajon maksimisyke oli peräti 197 ja keskisykekin 176. Noita arvoja tietysti vähän vääristää tuo verensokerien laskeminen, joka sykkeisiinkin vaikuttaa sen lisäksi, että tekee olon voimattomaksi. Ei tässä kannata kuitenkaan keskeytystä enää harmitella vaan viikon päästä uus yritys Valkeakoskella.

Reitti oli kyllä hyvä ja samoin järjestelyt. Reitillä oli aika sopivassa määrin teknisempää pätkää ja välillä taas helpompaa, että pääsi vähän hengähtämään ennen uusia kivikoita. Raskas reitti mutta tällaista maastopyöräilyn pitääkin olla  mun mielestä.

Kisan tulokset löytyvät täältä. Juhalla hieno sisoitus M-40 sarjassa.

2 kommenttia:

 1. Täysin oikea päätös keskeyttää noilla sokereilla!

  Harmi homma, että näin kävi. Elimistö ei ollut vielä palautunut flunssasta ja nyt kun täräytit sykettä kattoon, aineenvaihdunta yli-innostui ja sokerit laski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainahan tämä riski on olemassa kun kisaan lähtee. On se kuitenkin aina niin eri touhua mitä normi lenkit. Vaikka keskeytys silloin päähän ottikin niin onneksi sen kuitenkin ymmärsin tehdä näin jälkeenpäin ajateltuna. Täytyy tehdä uus yritys tulevana viikonloppuna Valkeakoskella.

   Poista