23.5.2012

Köykkyri XC

Eilen kävin ajamassa PK-Teamin järjestämän XC-kisan Kempeleen Köykkyrissä. Kyseessä on tuollainen noin 45 minuutin pituinen iltakisa. Yhdistettiin samaan reissuun kyläilyreissu sukulaisten luo niin koko perhe pääsi osallistumaan reissuun eikä ollut taas yksi ilta kun isä on yksin pyöräilemässä/kilpailemassa. Tai kuten asian veljelleni illalla kerroin niin "oltiin Kempeleessä kyläilemässä ja sattui olemaan siinä ihan vieressä xc-kisa, johon osallistuin". Tähän kommentti, että "sulla oli pyörä ihan sattumalta auton perässä mukana". Näinhän se meni :)

Hyvää treeniä tuo kuitenkin on, kun pääsee ajamaan hetken täysiä. Vähän eri tyyppistä kuitenkin kuin maratonkisat niin vaihtelukin tekee hyvää. Itsekseen kun lenkillä käy niin harvemmin sitä saa itsestä kaikkea irti enkä mä ainakaan pysty ajamaan samoilla sykelukemilla kuin kisoissa. Kai sitä kisatilanteeseen aina saa jostain jonkun ekstralatauksen. Osa voi selittyä tietysti jännitykselläkin, että sykkeet on kovemmat.

Kivikkoa oli sopivasti, Kuva: jafeldt@fillarifoorumi

Kisa itse alkoi tietysti tyyliin paukusta täysillä. Eli verenmaku suussa, sykkeet tapissa ja jalat hapoilla mentiin niin pitkään kun jaksoi. Huomasi kyllä heti ensimmäiseen ylämäkeen ajaessa, että jalat ei oo vieläkään palautunu kunnolla viikonlopun Valkeakosken kisasta. kolmannella kierroksella sai jo ylämäkeen laittaa aika pieniä välityksiä, ei vaan jaksanu painaa kovemmilla välityksillä ylämäkeä. Kevyempi välitys tässä tapauksessa oli 32-32. Ylämäet nyt muutenkin on mulle selvä heikkous, mitä pitäis huomattavasti parantaa, mikäli kisoissa haluais edes kohtuullisesti joskus menestyä.

Rata itsessään oli hyvä. Oli vauhdikas reitti, sopivasti teknistä pätkää ja kivikkoa ja pari hyvää alamäkeäkin. Tuollainen xc-reitin mun mielestä pitää ollakin. Reitti oli aika samantyylinen mutta silti lähes täysin eri, mitä ajettiin viime syksynä samassa paikassa. Hienoa nähdä, että ratamestarit saavat noin hyviä mutta silti erilaisia ja eri polkuja hyödyntäviä reittejä samalle alueelle tehtyä.

Vauhdilla veteen, Kuva: jafeldt@fillarifoorumi

Kisassa ajettiin myös lasten lähdöt. On aina hieno seurata sitä aitoa ajamisen riemua ja iloa, mikä lapsista välittyy tuollaisessa kisassa. Vaikka aikuisten lähdössäkin kyse on varmasti ajamisen riemusta ja nauttimisesta mutta siellä kuitenkin painetaan verenmaku suussa. Oli hieno tapahtuma ja täytyy jatkossakin osallistua, jos vaan aikatauluihin sopii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti