2.7.2011

Tahko MTB 2011

Tänään ajettiin paahtavan helteisessä kelissä Tahko Mtb. Mä lähdin 60 km matkalle parantamaan viime vuotista aikaa ja oikeestaan tavottelemaan 3:30 alitusta. Tuosta jäätiin vähä mutta viime vuotinen aika kyllä parani noin 10 minuuttia ku loppuaika oli 3:35. Siihen täytyy olla ihan tyytyväinen.

Numerolappu
Ongelmiakin matkan aikana ilmeni. Ykköskinahmilla onnistuin kaatumaan kohtalaisen kovasta vauhdista ja törmäsin pää ja olkapää edellä puuhun. Siinä meni jonku aikaa ku ravisteli itsensä taas ajokuntoon. Olkapää varsinkin tuntu kipeeltä. Vasemmalla kädellä ei saanu esimerkiksi otettua paidan takataskusta geeliä, ei oikeen tuntunu liikkuvan ja samoin poluilla ajaessa tärinä tuntui aika ikävältä olkapäässä. Mietin jo hetken, että joutuukohan sitä seuraavalle taukopaikalle keskeyttämään mutta kai siihen kipuun tottui tai se alkoi vähä hävitä ja päätin jatkaa matkaa.

Olkapää
Vähän sitä joutu loppumatkan kuitenkin varomaan, mutta muuten ajo meni ihan hyvin. Helle kyllä tuntu olevan aika haasteellinen. Ihan loppumatkasta tuntu, että kohta pää varmaan kiehuu ku on niin kuuma. Mä lähdin matkaan repullisella urheilujuomaa (2 litraa) ja pullollisen vettä otin. Urheilujuoma riitti just koko matkaksi ja vettä käytin lähinnä pään ja naaman kastelemiseen. Virkisti kyllä mukavasti pyöräilyn aikana. Geelejä meni muistaakseni 3 kpl matkan aikana, mikä oli kyllä ennätysvähän.

Verensokeritkin pysyi sillä tasolla kuten pitääkin. Aamulla herätessä oli noin 4, sitten reilu aamupala ja vähemmän insuliinia ja kisapaikalle lähtiessä oli 12,4. Maaliin tullessa 3,9. Eli tällä kertaa kaikki meni kuin elokuvissa. Matkan aikana ei tuntunu kertaakaan, että verensokeri laskis liian alas. Eli geelit tuli siltäkin kannalta katottuna otettua oikeeseen aikaan. Ja tuskin se liian korkeallakaan on käynyt. Tuo lähtöarvo nyt oli vähän normilenkkiä korkeampi. Tai mitä tapaa olla lenkille lähtiessä. Mutta oli matkaakin nyt normaalia enemmän ja tavoitteena ajaa mahdollisimman lujaa.

120 km:n kisa oli tänä vuonna myös kova ja oli hienoa kun Miettisen Olli sen voitti. Ollin juttuja ja kisaraportteja on aina kiva lueskella niin voiton hänelle kyllä suo. Ja täytyy sanoa, että kaikki jotka tuon 120 km tänään ajoivat tekivät kyllä kovassa helteessä todella kovan suorituksen.

Loppuun vielä Garminin dataa kisasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti