10.7.2011

Utranharju, Joensuu

Tämän päivän lenkin Tein Utranharjun maastoissa. Mullahan ei ollu minkäänlaista tietoa ennakkoon, minkälaisia polkuja ja mistäpäin kaupunkia niitä mahtaa löytyä. Eilinen kisa toi esiin yhden ihan hyvän ajopaikan ja sitten muistin, että Olli Miettinen joskus kertoili tuosta Utranharjusta blogissaan hyvänä ajopaikkana. Ja taisi sieltä jokunen videokin olla kuvattuna. Ei muuta kun kartasta katsomaan, että mistäpäin Joensuuta sellainen paikka löytyy. Löytyihän se ja siirtymäkään sinne ei ollut kovin pitkä, joten päätin lähteä katsomaan minkälaista ajettavaa paikalta löytyy.

Giant Utranharjulla
Kannatti lähteä. Löytyi tosi hyvää polkua mielinmäärin. Enhän mä tietenkään tiedä mitään valmiita reittejä sieltä mutta ajelin vähän edestakasin hyviä polkupätkiä. Maastoltaan oli vähän samanlaista hiekkakangasta kuin Laajalahti Kokkolassa. Erona vaan se, että täällä polkuja oli vielä enemmän ja ennenkaikkea mäet oli huomattavasti isompia ja niitä oli paljon.

Teknisesti kuitenkin aika helppoja polkuja, toki muutamia mukavia kivikkopätkiäkin löytyi. Haasteen toi kuitenkin mäet ja nousumetrejäkin kertyi Garminin mukaan ihan mukavasti (352), vaikka varsinaista mäkitreeniä en pitänytkään vaan ajelin vaan polkuja. Myös muutamia pitempiä kovavauhtisia alamäkiä reitille osui. Ehdottomasti kannattaa tuonne mennä ajelemaan, jos Joensuussa joskus käy. Ja menen itsekin jos tänne taas joskus lomailemaan tullaan. Lenkin jälkeen olikin mukava käydä Ilosaaressa uimassa. Mukavasti viilensi ja rentoutti uiminen lenkin jälkeen.

Ei tästä oikeen mäen jyrkkyys näy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti