29.7.2011

Botnia Mtb

Tänään ajettiin Botnia Mtb Vöyrillä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun järjestivät maastokisan, aikaisemmin on ollut vaan maantiellä ajettava Botniapyöräily, joka ajetaan huomenna. Alunperin ajattelin ajaa molemmat mutta päädyin vaan tähän maastokisaan, koska se kuitenkin on omasta mielestä kivempaa.

Itse kisa meni ihan hyvin omalta osalta. Olin lopputuloksissa 17. Mikä on ihan hyvin, kun matkaan lähti reilu 100 osallistujaa. Kovempaa en ainakaan olis enää päässy. Itse kisa oli hieno tapahtuma, siellä oli muutamille kilpailijoille laitettu jopa gps-seuranta ja jostain syystä mut oli myös valittu tuohon joukkoon. Netin kautta ja paikan päällä screeniltä pystyi seuraamaan, miten nuo seurattavat reitillä etenevät. Reitin varrella oli myös paljon ihmisiä kannustamassa. "heiaheia" kuului monesta kohtaa radan varrelta. Tässä mielessä täytyy kyllä sanoa, että kannustuksen puolesta ehkä hienoin maastopyöräkisa, missä oon ajanu.

Polkupätkällä
 Tuolla suunnalla tuntuu tuo kannustus olevan ihmisillä verissä. Samanlaista kannustusta oli viime vuonna Botniapyöräilyssä ja myös talvella reilun 20 asteen pakkasessa hiihdetyssä Botnia-Vaasa hiihdossa. Reitin varrella oli paljon ihmisiä kannustamassa ja monen ikästä porukkaa. Kyllähän tuo kilpailijan fiilistä aina nostaa kun ihmiset kannustavat.

Itse reitti ei oikeen ollut mun makuun. Olis saanu olla enemmän polkuosuuksia metsäteiden sijaan. Kyllähän siellä polkua nytkin oli, mutta oli myös puuduttavan pitkiä tiepätkiä. Ehkä tähän mielipiteeseen vaikuttaa se, että tiepätkillä tulee aina porukkaa ohi, jotka sitten ovat polulla edessä. Kuitenkin maastopyöräilyyn kuuluu mun mielestä se poluilla ajaminen. Teknisesti reitti oli siis aika helppo, mutta kovaa tottakai joutui koko matkan ajamaan.

Maalissa
 Vaikka reitti ei täysin mun mieleinen ollutkaan, jos vertaa vaikka viime viikonlopun Seinäjoen kisaan niin kyllä mä tuonne ens vuonnakin varmasti lähden jos ei mitään esteitä ole. Tapahtumana todella hienosti järjestetty ja siitä järjestäjille kiitos. Kisan jälkeen sai ruuan, diplomin ja osallistumismitalinkin niin jäi tuostakin jotain muistoja, joita voi sitten joskus vanhana muistella :)

Tässä vielä linkki tuonne järjestäjän gps-seurantaan. Näkee hyvin kuinka jään kärjelle :) Kovaa ne kärkikuskit vaan ajaa. Ja lopuksi Garminin tallenne omasta ajosta. Taas oli keskisyke 175 ja maksimi 190 eli kovilla kierroksilla on kone käynyt.

3 kommenttia:

 1. Hienosti ajettu! Itsekin olisin tuonne halunnut lähteä, mutta kun hajosi niska Joupiskan kisassa niin no can do.

  Hyvin saat kyllä koneesta irti, arvelisin että tuo 175 on aika lähellä anaerobista kynnystäsi? Se on hyvää tasoa laskettuna maksimisykkeestäsi eli n. 92 % (vaikka oikeastaan se pitäisi laskea ank-teho %:a maksimitehosta), eli "kisakonetta" alkaa löytyä. Tämä on tietysti vain minun omaa spekulaatiota.

  Minulla on maksimisyke sama 190, ja testattu ank-kynnys on 180. Minulle tekee kuitenkin todella tiukkaa ajaa pidempää siivua (yli 1 h) tuolla sykkeellä. Sen sijaan aerobinen pohja on kohtuullisen vahva, jolloin perusvauhti hapottomassa tilassakin on kohtuullisen hyvää ja sitä jaksaa jauhaa pitkään. Kisavauhtiin eniten ratkaiseva tekijä on kuitenkin teho anaerobisella kynnyksellä.

  Olisi mielenkiintoista tietää aerobinen ja anaerobinen kynnystehosi, sekä V02 max (ml/kg) ja ehkä ventilaatio (hengitystilavuus). Niistä näkisi äkkiä, missä on vahvuudet ja missä taas eniten kehitettävää. Jos käyt jossain vaiheessa Kuortaneelle testattavana, niin laita ihmeessä informaatiota. :)

  VastaaPoista
 2. Tuota Kuortaneella testattavana käyntiä oon suunnitellut ainakin jo keväästä asti. On vaan jäänyt käymättä. Pitäis ottaa tässä syksyn aikana asiaksi. Olisi sitten ihan mielenkiintoista seurata, että miten tulokset muuttuu jatkossa. Jos siellä vaikka 2-3 kertaa vuodessa kävisi.

  Joo oli valitettava tuo sun loukkaantuminen. Mutta hienosti ajoit tuon kisan, vaikka niska oli murtunut. Toivottavasti saat paikat kuntoon ja viimeistään ens kaudella sitten uudestaan viivalle. Harmittava tuollainen loukkaantuminen tietysti näin kesken kauden kun kunto ja ajotuntuma kärsii tauosta joka tapauksessa jonkun verran.

  VastaaPoista
 3. Mukava tapahtumahan tuo olisi tieten ollut itellekin lähteä, mutta rehunteko sattui juuri samaan saumaan. Nivalaan sitten...

  VastaaPoista