3.6.2011

Rocket Ron ja leveys

Laitoin viime viikonloppuna rikki menneen Rocket Ronin tilalle uuden renkaan. Rikki mennyt oli tämän vuoden mallinen 2,25" tubeless-ready rengas ja uus rengas oli viime vuotisia normirenkaita eli Rocket Ron Evo 2,25". Periaatteessa siis sama rebgas ja saman levyisenä, mutta tubeless-readyssa on tuo reuna ilmeisesti vähän tiukempi, kuten oikeissakin UST-renkaissa.

Rocket Ron Evo 2,25


Huomasin, että normirengas näytti jonkun verran ohuemmalta kuin t-r rengas. Täytyi sitten ihan työntömitalla ne mitata. Ja olihan niissä selvä ero. Normirengas oli 50,38 mm ja t-r 53,86. Molemmat renkaat oli samanlaisella vanteella eli ZTR Alpinella, rengaspaineissa saattaa toki olla pientä eroa, mutta ei kovin merkittävää. Aika iso ero kuitenkin, kun molemmat on 2,25" renkaita. Mittaukset tein samasta kohdasta rengasta.

Rocket Ron Evo 2,25" Tubeless ready


Mittasin sitten huvin vuoksi vielä Rocket Ronin 2,25" UST renkaan, joka oli 51,41 mm. Se oli tosin sitten Mavic Crossmax ST-vanteella, joten se saatta aiheuttaa tuohon eroa, joten tulos ei täysin vertailukelpoinen ole näihin kahteen muuhun. Joka tapauksessa näillä nyt pääasiassa tällä hetkellä ajetaan, oli leveydet sitten mitä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti