13.6.2011

Levi 24 tunnelmia

Levin 24 tunnin kisa on ajettu ja Leviltä on päästy kotia asti ja tänään töihinkin. Levin Sähkön joukkue, jossa ajoin sijoittui lopputuloksissa hienosti toiseksi. Toki voittoa aina tavoitellaan, mutta tätäkin voi pitää hyvänä suorituksena. Tuollaiseen 24 tunnin kisaan mahtuu niin paljon erilaisia asioita, jotka voivat mennä pieleen ja mitä enemmän ajaa niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä jotain hajoaa.

Tälläkin kertaa joukkue kärsi muutamista rengasrikoista ja ainakin pari kertaa meni ketjut katki, kerran jopa kahdesti saman kierroksen aikana. Nämä tapahtumat kuitenkin kuuluvat olennaisesti lajiin. Tällaisessa pitemmässä kisassa tietysti luotettavuuteen kannattaa satsata, jopa vähän nopeuden kustannuksella. Eli ajaa varman päälle, häviten vaikka muutaman sekunnin mutta kalusto pysyis kunnossa.

Itse vältyin tällä kertaa kalusto-ongelmilta. Ja ajokin kulki ihan mukavasti läpi koko vuorokauden. Täytyy kyllä sanoa, että yön ajovuorot oli raskaimmat. Tai oikeestaan sunnuntain aamuyön ja varhaisen aamun vuorot tuntui raskaimmilta. Väsy alkoi jo painaa ja jaloistakin oli hävinny viimenen puhti johonki. Vähä ku olis ajanu käsijarru päällä. Kyllähän se toki asiaan vaikuttaa ku on nukkunu 2-3 tuntia ja kesken unien lähteekin ajamaan kilpaa.

Itse tapahtuma oli kyllä hieno. Pääsi ajamaan itselle uusia polkuja (jotka kyllä tulivat vuorokauden aikana tutuiksi) ja samalla tutustui uusiin ihmisiin. Ennakkoon en tuosta joukkueesta tuntenut kuin yhden jäsenen. Hyvin kuitenkin tuonne joukkoon sopeutui. Jälkeenpäin on helppo sanoa, että kannatti lähteä ja täytyy toivoa, että jotain apua joukkueellekin mun ajamisesta oli.

Lopputuloksia ei järjestäjän sivuilla vielä ollut, mutta muistaakseni ajettiin 49 kierrosta (noin 490 km) vuorokauden aikana. Voittajajoukkueella tais olla 52 ja kolmannella 47 tai 48. Eli aika tiukkaa kuitenkin oli. Olis ollu kiva nähdä tulos ilman noita kalusto-ongelmia. Ehkä olis jokunen kierros tullu enemmän. Kokonaisuudessaan joukkue kuitenkin ajoi aika tasaisia kierroksia. Ei kovin paljoa tainnu olla hajontaa. Toki kierrokset, joissa ongelmia tuli on vähä heikompia ajallisesti, mutta siinä puolen tunnin molemmin puolin tais pääosa kierroksista olla.

Eilinen oli muutenki hieno päivä Suomen maastopyöräilylle ku Pia Sundstedt otti XCM:n euroopan mestaruuden ja Jukka Vastaranta hopeaa. Eli siihen samaan mahtuu hyvin kakkostila Levin 24 tunnin pyöräilystä. Seuraavaksi kisaillaan varmaankin sitten Pietarsaaressa Brahe Mtb:ssä ja mahdollisesti vielä Oulussa iltakisassa ennen Tahkoa. Se ainaki sopis hyvin suunnitelmiin tuohon loman alkajaisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti