31.7.2010

Botniapyöräily

Tänään oli Botniapyöräily, joka oli siis ensimmäinen maantiekisa johon osallistuin. Ihan pikkukisasta ei ollutkaan kysymys, kun koko tapahtumassa oli yli 1000 osallistujaa eri sarjoissa ajamassa. Etukäteen vähä mietitytti ryhmässä ajaminen, kun sellaisesta ei kokemusta aikaisemmin ole. Myöskin oikeavauhtisen ryhmän löytäminen olisi tärkeää, koska yksinhän tuota matkaa ei kannata polkea vaan jossain letkassahan sitä aina mennään.
Loppukiri alkamassa. Kuva: Johan Hagström

Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. 106 km matka taittui noin 3 tunnissa ja 4 minuutissa. Voittajan aika oli 2:40 eli kärkeen on vielä paljon matkaa. Toisaalta se kärkipäikka ei nyt tavoitteena ollutkaan vaan hyvä ajo, joka mielestäni toteutui. Nyt todella huomasi, minkälainen etu siitä on, että saa ajella peesissä. Koko matkan keskinopeus oli lähes 35 km/h ja varsinkin loppumatkasta ajettiin viimeinen 10-15 km 40-50 km/h vauhtia.



Yllättävän hyvin sitä jaksoi ajaa. Oikeastaan missään vaiheessa ei tullut sellasta tunnetta, että nyt loppuu voimat. Pari kertaa joutui vähän urakoimaan, että sai edellä menevän letkan kiinni, kun meinasi pitemmässä letkassa tulla rakoja ja nopeammat päästä karkuun. Huomenna sitten taas maastolenkille. Tällä viikolla onkin tullut ajettua aika hyvä tuntimäärä pyörällä. Eiköhän sekin taas vähene kun loma loppuu ja päivät menee töissä.


Tässä vielä Garminin tiedot päivän ajosta.

1 kommentti:

  1. Hieno suoritus! Maantiekisat ovat vähän erilainen maailma jos maastokisoihin vertaa.

    VastaaPoista