20.7.2010

Lepopäivä

Tänään olis tarkotus pitää taukoa pyöräilystä. Olenkin neljän viime päivän aikana ajanut yhteensä noin 190 kilometriä, joista Seinäjoen kisa oli tuo 40 km. Vaikka se ei tuohon kokonaismäärään paljoa olekaan niin silloin kuitenkin mentiin täysillä ja ainakin yritettiin ottaa kropasta kaikki irti. Eilisellä maantielenkillä (80 km) kyll jaloissa tuntuikin, vielä edellispäivän kisailut. Yllättävän hyvin sitä kuitenkin jaksoi polkea, vaikka aika rauhalliseen tahtiin koitinkin ajella. Muutamaan mäkeen tuli ajettua vähä kovempaa, mutta muuten ei mitään "kaikki irti miehestä" asennetta lenkillä ollutkaan. Maantiellä tuo rauhallisesti ajaminen onnistuu paljon paremmin kuin metsässä. Siellä tahtoo sykkeet nousta aina, vaikka kuinka yrittäisi ajella rauhallisesti.

Seinäjoen kisassa onnistuminen antoi kyllä taas lisää intoa tuohon kisailuun. Se on kyllä todettava, että taas kesken kisan tuli sellainen hyytyminen, toisen kierroksen alussa ei jalat toimineet yhtään ja vauhti tuntui tippuvan todella alhaiseksi. Siinä yksin ajellessa oli hankalaa pitää kovaa vauhtia yllä, kun jaloistakin tuntui voimat hävinneen. Onneksi sitten jossain vaiheessa alkoi taas kulkea suunnilleen normaalisti ja loppumatka olikin taas aika rentoa ajamista. Hankala tuollainen tilanne kun ei meinaa jaksaa ja joutuu yksin ajamaan. Ryhmässä ajaessa saa monesti tsempattua itseään muiden vauhdista, tosin toisen kierroksen alussa en olisi kyllä varmaan muiden perässä pysynytkään ja taisi siinä joku pitkän matkan kuski ohitse mennäkin, mutta perään ei siinä vaiheessa päässyt.

Lopputuloksena voisi sanoa, että treeniä tarvitsee vielä paljon lisää, mutta jotain on sentään tehty oikeinkin kun toinen sija tuosta harrasteluokasta tuli. Täytyy katsella nyt onko lähistöllä tai edes kohtalaisen etäisyyden päässä maastokisoja, johon voisi lähteä. Nivalassa on elokuun alkupuolella ja sinne varmaan menen ja sittenhän on tuo Botniapyöräily tämän kuun lopussa. Se onkin elämäni ensimmäinen maantiekisa ja samalla pisin matka mitä olen koskaan ajanut, jos en sitä ennen ehdi yli 100 kilometriä ajella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti