24.7.2010

Kilpailut

Tänä kesänä on tullut jo muutamissa kisoissa käytyä. Toukokuussa Pietarsaaressa Brahe mtb:ssä, kesäkuussa Jyväskylässä Laajavuori marathonilla, sitten oli kauden henkilökohtainen päätavoite eli Tahko ja viime viikonloppuna Joupiskan kisa Seinäjoella. Pyöräilyhän on mulle ennen kaikkea kiva harrastus ja mukava tapa liikkua luonnossa. Siinä samalla sitten kunto pysyy hyvänä tai jopa paranee kun ahkerasti käy ajelemassa. Kisat tuovat sitten oman lisämausteensa harrastukseen ja kyllähän sitä sen verran kilpailuhenkinen on, että ne tulee aina tosissaan kuitenkin otettua.

Olenkin katsellut vielä loppukesan kisoja sillä silmällä, että olisko sopivan lähellä vielä tapahtumaa, jonne voisi lähteä ajelemaan. Kovin kauas nyt ei välttämättä viitsi matkustaa pyöräkisan takia, ehkä se vaatisi vielä ammattimaisemman suhtautumisen tähän lajiin. Viikon päästä on Botniapyöräily, joka onkin sitten ensimmäinen maantiekisa mihin osallistun. 8. elokuuta taas olisi Nivalassa Pyssymäki Mtb. Viime vuonna olin tuolla ajamassa ja kun sinnekään ei kovin pitkä matka ole niin voisihan sitä tuonnekin lähteä. On aina hienoa kun joku viitsii maastokisan järjestää edes kohtalaisen matkan päässä täältä niin mielellään sitä sitten ihan tukemismielessäkin siihen osallistuisi.

Elokuun loppupuolella olisi sitten Finlandia maastopyöräily. Sielläkään en ole koskaan ollut, mutta huvittaisi sielläkin joskus käydä. Toki sinnekin matkaa tulee täältä aika paljon, mutta tuo on kuitenkin tuollainen Tahkon tyylinen suurempi tapahtuma. Toki se vaatisi yöpymistä sillä suunnalla, kun ihan päivän reissua ei viitsisi sinne asti lähteä tekemään.

XC-kisaa olisi kiva myös joskus kokeilla, kun nuo tähän asti ajamat kisat on ollu oikeestaan Marathoneja Pietarsaaren kisaa lukuunottamatta. Ihan lähialueilla ei niitäkään ole, mutta syyskuun puolella Tampereella olisi. Täytyy sitten lähempänä katsoa jos lähtisi käymään vaikka siellä. Aina välillä kun noita kisoja kiertää niin kummasti sitä saa uutta virtaa harjoitteluunkin. Vielä jos sattuu menestymään jollain tasolla tai tuntuu itsestä, että pyörä on kulkenut omaan tasoon nähden hyvin niin kyllähän se aina innostaa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti