16.9.2012

Pyöräilyn historiaa

Viikonloppu meni pääasiassa flunssaa parannellessa niin kävin lainaamassa kaverilta vanhoja Fillari-lehtiä. Hänellä on kaikki Suomessa ilmestyneet Fillari-lehdet ensimmäisestä numerosta lähtien. Niitä lueskellessa pääsikin vähän tutustumaan pyöräilyn historiaan Suomessa. Itse on tullut noita lehtiä lueskeltua viimeiset 4-5 vuotta suunnilleen. Ihan mielenkiintoista lukea esimerkiksi 90-luvun lehdistä uutisia uusistä pyöristä tai vaikka lukkopolkimista, jotka tuolloin olivat uusinta uutta. 

Vanhoja lehtiä lukiessa jotenkin tuntuu, että ennen lehdet on ollu ainakin jonkun verran paksumpia ja mun mielestä on ollu paljon kiinnostavia juttuja, muitakin kuin uusien pyörien vertailuja. On paljon juttuja esimerkiksi kisoista yms. Toki nykypäivänä kun on netti niin lehden sisältökin pitää tehdä vähä sen mukaan. Ei tarvitse enää kaikkia tuloksia lehdestä lukea. Tosin tuollaiset mielenkiintoiset jutut esimerkiksi SM-kisoista tai vastaavista olisivat kyllä vieläkin hyviä. 


Ensimmäinen Fillari-lehti

Samoin ennen on tehty yhteistyötä Mountain Bike Actionin ja Road Bike Actionin kanssa. Sitäkin kautta varmasti on saatu hyviä juttuja. Mun mielestä tuota yhteistyötä voisi vieläkin tehdä. Saattaa tosin olla liian kallista näin äkkiä ajateltuna. Ja saahan noita lehtiä nykysin myös suurimpien kauppojen lehtihyllyiltä, joten ehkä senkin takia yhteistyö ei välttämättä ole niin hyödyllistä, mitä on ennen ollut. Harjoittelusta oli myös ihan mielenkiintoisia juttuja. Mutta kyllähän tällaisissa harrastelehdissä tietty kierto on mikä toistuu vuodesta toiseen. Eli käydään läpi loppusyksystä talviajovarusteita ja miten pukeutua talvilenkeille yms. Sitten keväällä valmistaudutaan johonkin kuntoajoon tai vastaavaa. Joka tapauksessa ihan mielenkiintoista näitten vanhojen lehtien lueskelu, kun harrastus mulla on vielä niin nuori, että hyvä perehtyä vähän historiaankin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti