14.8.2012

Vierumäki XC, Bianchi-Cup

Kun tämä viikko on vielä kesälomaa niin tuli lähdettyä Vantaalle ajamaan Bianchi-Cupin kisa Vierumäen XC-radalle. Varsinkin Mikko oli tuota rataa hehkuttanut ennakkoon niin pitihän se lähteä testaamaan. Oli kyllä Korskan porukka tehny hyvää työrä tuon xc-radan kanssa. Todella hyvä ja haastava reitti oli saatu aikaiseksi. Kokoajan sai tehdä töitä ja reitti oli hyvin jaettu myös teknisempiin osuuksiin ja vähän helpompiin osuuksiin joissa pääsi vähän hengähtämään.

Ehdin ennen kisaa kiertää reitin kerran läpi ja harjoittelukierroksella jäi muutama paikka ajamatta, joten se vielä lisäsi jännitystä kisaan. Ensimmäinen kierros menikin vähän vielä reittiä opetellessa ja tuntumaa hakiessa mutta seuraavilla kierroksilla pääsi jo paremmin nauttimaan itse ajosta ja kisassa pääsi nuo hankalimmatkin paikat ajamalla, mitkä ei harjoituskierroksella onnistuneet. Oikeastaan vaan yks kivikkokohta oli vähän turhan hankala. Toki sekin onnistui kun kisan jälkeen kävin vielä reitin kiertämässä. 

Kuva: Timo Hotti

Kokonaisuudessaan kisa meni mun osalta hyvin. Ajo tuntui kulkevan ihan hyvin varsinkin tuon ensimmäisen kierroksen jälkeen kun oppi tuntemaan reittiä paremmin ja löysi itselle sopivat ajolinjat. Oli kyllä hieno tällainen xc-reitti, jonka eteen oli nähty vaivaa ja reittiä oli selvästi tehty. Hienoja kivikoita oli poluille rakennettu ja muutamia mukavia bermimutkiakin, joihin sai päästää aika vauhdilla. Erikoisuutena vielä omaan kisaan oli juoma, joka normaalin Gutzyn tai Maratonicin sijaan olikin Pepsi Maxia :) Unohdin täyttää pullot vedellä etukäteen enkä viitsinyt ilman juomapulloakaan reitille lähteä niin ainut vaihtoehto oli PepsiMax, jota autossa oli mukana. Menihän se niinkin.

Kuva: Emil Eklund

Tuli siis ajettua noin 6 tuntia kisapaikalle ja samalla reissulla pääsin katsomaan tulevaa kummipoikaa joka on ehtinyt jo 3 päivän ikään. Nyt yö hotellissa Hämeenlinnassa ja huomenna sitten ajellaan takaisin kotiinpäin. Jos oikeen hieno ilma on niin voishan sitä täällä tai jossain matkalla käydä jonkun lenkin ajamassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti