20.8.2012

Pitkästi maantietä

Moni pyöräilijä on ajanut yli 100 kilometrin lenkkejä lukuisia kertoja, mutta mä oon tainnu ennen tätä viikonloppua ajaa vaan 2-3 kertaa tuon matkan. Ensimmäisen kerran 2010 Botniapyöräilyssä ja sitten viime kesänä kerran tai 2 lenkillä. Ehkä tuohon vaikuttaa osittain myös se, että selvästi suurimman osan lenkeistä ajan maastossa. Toki tuollaisia noin 90 kilometrin lenkkejä maantieltä löytyy tältäkin kesältä jokunen.

Nyt tuli kuitenkin ajettua oma ennätyslenkki kun lauantaina lähdin mökkireissulle vähän muita ennen sopimuksella, että mut otetaan auton kyytiin sitten kun saavuttavat. 120 kilometriä ehdin ajella. Ajattelin etukäteen, että ehkä ajelen jonkun 90-100 mutta tuli vähän enemmän. Suurin osa matkasta meni vieläpä vastatuuleen kun suunnilleen yhteen suuntaan koko matka meni. Pitää ens kesänä kokeilla jos viitsisi ajaa koko noin 190 km matkan mökille asti. Nyt ei ihan niin pitkään lenkkiin viitsinyt lähteä.


Tänään oli kieltämättä jalat vähän jumissa kun kävin ajelemassa aamupäivällä vajaa 50 km palauttelua. Varsinkin mäkiin huomas, että jaloissa ei liikaa tehoa oo jäljellä. Toisaalta tuollainen reilun 4 tunnin lenkki oli kyllä mukava. Hienoa ajella kesäisessä säässä mukavan reipasta vauhtia luonnon keskellä ja nauttia vaan ajamisesta. 

Samalla lenkillä pääsin myös ensimmäistä kertaa testaamaan hiilihappopatruunan toimintaa. Renkaanvaihtoon jouduin noin 40 kilometrin kohdalla ja tuolla patruunallahan renkaaseen sai helposti riittävästi painetta verrattuna pikkupumpulla hinkkaamiseen. En oo tosiaan aikasemmin joutunut noita käyttämään, mutta hyvä oli päästä kokeilemaan. Ei tarvi sitten mahdollisessa kisatilanteessa opetella asiaa kantapään kautta. Eipä tuo oikeestaan opettelua nytkään vaatinut. Sellainen kysymys tuosta tuli mieleen, että mahtaako patruuna nyt köyttöönoton jälkeen tyhjetä itsestään kuinka nopeasti? Tuskin nyt tyhjäksi meni tuota rengasta täyttäessä mutta nyt kun se on otettu käyttöön niin tyhjeneekä pikkuhiljaa? Jos tähän joku tietää vastauksen niin saa kertoa :)

Venttiili "jäätyi" hiilihappopatruunan käytön jälkeen


Nyt loppuukin 4 viikon loma ja alkaa taas työt. Lenkkien kannalta se tietää oikeastaan sitä, että lenkit lyhenee ja mahdollisesti määrätkin tippuvat kun ihan joka ilta ei jaksa tai ehdi lenkille töitten jälkeen. Ja päivän paras lenkkiaika menee kuitenkin töissä ollessa. Mieluiten mä kävisin aina aamupäivisin lenkillä jos ajankohdan sais vapaasti valita.


2 kommenttia:

  1. Kyllä se patruuna taitaa mennä aika tyhjäksi yhdellä vedolla ja loputkin vuotanevat pikkuhiljaa pois, kun se sinetti on korkattu. Älä ainakaan seuraavalla lenkillä laske sen varaan, että sama patruuna pelastaa toistamiseen... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta. Pitihän tuo testata ja olihan se aika tyhjäksi jo mennyt. Vähän sai vielä renkaaseen täytettä, mutta ei tosiaan olisi tosipaikassa enää paljoa iloa tuosta ollut. Tiedänpä nyt tämänkin asian.

      Poista