25.5.2011

Vaasassa

Eilen kävin pitkästä aikaa Vaasassa ajelemassa. Alkukeväästä pariin kertaan tuli Vaasassa ajeltua. Ensimmäisellä kerralla pääosin maantietä ja toisella kerralla pääsi jo vähän metsäänkin ajelemaan. Eilen käytiin tutustumassa Vaasa XC:n reittiin ja siihen sitten ennen ja jälkeen vähän muitakin polkuja.

En oo varsinaisia XC-kisoja aikasemmin ajanut, paitsi tuolla Pietarsaaressa, joten hankala verrata reittiä muihin vastaaviin. Se täytyy kuitenkin sanoa, että raskas reitti kyllä on jos sitä 6 kierrosta täysiä ajaa. Pari aika jyrkkää nousua ja muutama vähän pienempikin nousu reitille mahtuu. Myös ihan oikeeta polkua oli ja pari haastavaa kivikkopätkää. Ennakkoon olin kuullut, että tuo olisi lähes kokonaan latupohjilla/pururadalla ajoa, mutta siinä mielessä yllätyin positiivisesti, että oli reitissä ihan oikeaa maastoajoakin.

Tokihan reittiin mahtuu tuollaista latupohjaakin aika paljon, tosin niissäkin pitäis sitten jaksaa polkea vauhdilla. Ohituspaikkoja ainakin pitäis löäytyä, ettei tarvi jonon jatkona ajella, jos siltä tuntuu, että ohi pääsee. Täytyy toivoa, että kisoihin tulee hyvä osallistujamäärä. Ja itse ainakin ajattelin osallistua, kun tässä lähialueella kisa järjestetään niin onhan se hyvä olla mukana, vaikka sitten ihan tukemismielessä. Hienoa kun kisoja alkaa olla täälläkin suunnalla, ettei ihan kaikki ole tuolla Etelä-Suomessa.

1 kommentti:

  1. ...kun tässä lähialueella kisa järjestetään niin onhan se hyvä olla mukana, vaikka sitten ihan tukemismielessä. Hienoa kun kisoja alkaa olla täälläkin suunnalla, ettei ihan kaikki ole tuolla Etelä-Suomessa.

    Eipä sitä tuon paremmin voi asiaa tiivistää!

    VastaaPoista