16.5.2011

Kampiongelmia

Mulla on nyt reilun viikon ollu nuo Kcnc:n kammet käytössä ja viikonloppuna sellanen ongelma, että vasemmanpuoleinen kampi löystyi lenkin aikana. Tai vasemmanpuoleisen kammen kiinnityspultti löystyi, jolloin koko kammet löystyi. Sain lenkin aikana sitä kiristettyä, mutta se täyty tehdä useampaan kertaan. En ennen eilisen päivän lenkkiä tuota ehtiny sen tarkemmin tutkia, väänsin pultin vaan tiukalle, mutta siitä vaiheessa kammet alkoi naksumaan. Sitten kun pulttia hieman löysäsi niin taas alkoi ongelmat.

Lueskelin netistä, että tuota löystymistä ja naksumistakin on esiintynyt muillakin noiden kampien kanssa. Lieneekö sitten kevennysosien ominaisuuksia, mutta olis noista kiva eroon päästä. Ei oo varsinkaan kisassa kivaa jos joutuu kampia kiristelemään kesken kaiken. Täytyy varmaan tässä availla koko systeemi ja kasata uudestaan ja katsoa mitä tapahtuu. Yks vaihtoehto on tietysti käyttää jotain ruuvilukitetta, jos se auttais asiaan.Aikaisemmilla lenkeillä tuota ei oo käyny ennen viikonlopun lenkkejä. Muuten kyllä oon noista kammista tykänny ja pikkuhiljaa alkaa löytyä oikee ajorytmikin kahdella eturattaalla ajaessa (29-42), kun vähän erilaillahan tuossa joutuu vaihteita käyttämään kuin ennen. Katsotaan nyt, mitä saan noille tehtyä ja kerron sitten, jos asiaan joku ratkaisu löytyy.

2 kommenttia:

 1. Aika jännä, olen itsekin lukenut weightweenies yms. palstoilta naksumisista ja löystymisistä.

  Mulla on nuo samat kammet Scotissa, ajettu jo n. 2000 km eikä missään vaiheessa ollut mitään ongelmia. Ruuvilukitetta en asennusvaiheessa laittanut. Sen sijaan jouduin purkamaan asennuksen useaan kertaan ja kokeilemaan erilaisia kombinaatioita spacereilla, että sain keskityksen ja kiristyksen kohdilleen.

  Onhan sulla se punainen rengas/holkki (jossa oma kiristysruuvi) myös asennettuna? Jotkut ovat ilmeisesti jättäneet sen pois, itsekin näytti siltä että en saa sitä sopimaan (kampia kiristettäessä ne alkoi kiristyä keskiötä vasten ja kinnata) mutta löytyi viimein oikea paikka.

  Kiristitkö kammet momenttiin? Itse en kiristänyt, vaan vedin näppituntumalla "aika kireelle". Voin myöhemmin tsekata kuinka mulla nuo spacerit on, mutta muistaakseni asennusohjeen mukaan laitettuna homma ei toiminut.

  Itselläkin oli vähän opettelemista kahden rattaan systeemissä, mutta viimeistään Rajamäen kisassa totesin että ainakin mulle sopii kuin nenä päähän. Siellä ei tosin tarvinnut montaa kertaa isommalta eturattaalta ketjua pudottaa.

  VastaaPoista
 2. Punanen rengas on kyllä asennettuna ja näppituntumalla minäkin ne kiristin. Aluksi ajattelinkin, että ehkä ne jäi liian löysälle mutta kireämmällekään vedettäessä ei oikeen hyvältä vaikuttanut.

  Täytyy nyt illan aikana kokeilla laittaa noita uudestaan ja kokeilla sitten ajaa pikku lenkki, siinähän sen huomaa, että lähteekö vielä löystymään.

  VastaaPoista