29.9.2010

Rukan maastoja

Tänään ajelin pari lenkkiä täällä Rukalla. Aamulenkki oli tällä kertaa maantiepyörällä Rukajärven tie + nousu ja lasku Rukan radiomastolle. Ensimmäistä kertaa piti maantiepyörässäki ottaa pienimmät välitykset käyttöön. Radiomastolta alaspäin oliki tarkotus kokeilla kuinka kovaa pyörällä voi ajaa. 70 km/h sain tuossa mäessä mittariin. Lujempaa ei uskaltanu ajaa, koska eturengas alkoi jo kuudenkympin jälkeen vipattamaan ja tiekin oli aamusta märkä eikä mulla kyllä täyttä luottoa noihin maantierenkaisiin sellaisissa olosuhteissa ole. Eikä ne jarrutkaan ihan heti pyörää pysäytä, jos oikeen äkkipysähdyksen paikka tulee.

Illemmalla kävin maastolenkillä ja ajattelin käydä saman mäen ajamassa myös maastopyörällä. Sillä ajo oli huomattavasti vakaampaa, mutta vauhti jäi vähän jälkeen. Mietin, että pitäiskö pumpata renkaat täyteen ilmaa, mutta en sitten yhden asfalttialamäen takia viitsinyt, koska maastossa nuo on just sopivat ja maastossahan Anthemilla pääasiassa ajetaankin.

Päivän toisella lenkillä alkoi jo vähän jaloissa painaa varsinkin ylämäissä. Täällä on kyllä kiva ajella kun sekä ylä- että alamäkiä tulee ihan luonnostaan reitille. Ei tarvi vartavasten ajaa johonkin hikiselle täyttömäelle, että saa ajaa vähän ylämäkeä. Täällä ne mäet kuuluu reittiin ja nousutkin on paljon luonnollisempia eikä tarvi samaa mäkeä hinkata edestakaisin. Kyllä sitä aina välillä tulee mieleen, että oliskohan kovemmassa kunnossa, jos asuis vähän mäkisemmällä seudulla.

Aamun lenkillä nousumetrejä tuli reilu 400 ja illan lenkillä sitten melkein 600, joten noustu on. Eihän nämä nousumäärät tietenkään vielä vertoja vedä kavereille, jotka alpeilla on käyneet ajamassa, mutta kyllä täällä yhdessä päivässä enemmän nousua lyhyelläkin lenkillä saa, mitä kotipuolessa viikossa.

2 kommenttia:

  1. Joo, meilläpäin tulee pitkän lenkin aikana hyvässä lykyssä sata nousumetriä ja niitäkin lukuja tarkastellessa tulee mieleen että puolet varmaan tulee GPS:n heitoista :-)

    VastaaPoista
  2. Kyllä sen jaloista huomaakin, että on tullu ylämäkiä poljettua :) Mukavaa vaihtelua kuitenkin. Huomenna vielä yks "mäki" ja sitten kotiapäin.

    VastaaPoista