1.6.2015

Korso MTB

Kauden toinen maratonkisa ajettiin Korsossa yhdellä mun suosikkireiteistä. Oon tuosta reitistä tykännyt oikeastaan aina ja tälle vuodelle reitti oli vielä saanut muutamia parannuksia kun polkua oli löydetty lisää. Reitin nopea luonne oli kuitenkin säilytetty, mikä on hieno asia. Ehkä kuitenkin muutosten myötä reitti oli enemmän täysjoustoreitti ainakin mun mielestä. Pari edelliskertaa tuli ajettua jäykkäperällä ja nyt oli alla taas täpäri ja olin valinnasta kisan aikana kyllä tyytyväinen. Pyörä siis sopi reitille erittäin hyvin. 

Kuva: Tarja Kivirinta

Itse kisa lähti omalta osalta aika rauhallisesti liikkeelle. Kun tuollainen väkimäärä (450 osallistujaa) lähtee poluille niin ruuhkaahan siellä tulee. Alkumatkan ruuhkista kun selvittiin niin päästiin kunnolla ajamaan. Monet moittivat tänä vuonna merkkausta, mutta itse pysyin kyllä reitillä. Toisella kierroksella meinasin kerran ajaa harhaan, mutta se tais johtua enemmän väsymyksestä kuin huonosta merkkauksesta. Onneksi takana tullut kuitenkin huikkasi suunnan niin en ehtinyt väärälle polulle ajamaan. 

Ajo kulki ensimmäiset 1,5 - 2 tuntia ihan mukavasti ja tuntui jopa, että vois vähän nostaa vauhtia toiselle kierrokselle. Se tosin jäi sitten vaan tunteeksi, koska pian toisen kierroksen alkupuolella tuli seinä vastaan. Kestävyys vaan loppui kesken ja loppumatka olikin melkoista taistelua maaliin. Ihan lopussa taas löytyi virtaa tai sitten johtui vaan tiedosta, että maali on lähellä. Tais se loppukevään influenssa kuitenkin tehdä kestävyyspohjalle vähän vahinkoa. Ja viime aikoina ei oo kyllä pitkiä rauhallisia lenkkejä paljoa ehtinyt ajamaan muista kiireistä johtuen. Lenkit on enemmän ollu lyhyitä ja tehokkaita. Pitää nyt jatkossa keskittyä tuohon ja ens viikosta lähtien aikaakin pitäis olla vähän enemmän käytettävissä. 

Kuva: Tarja Kivirinta

Kisanahan tämä kuuluu edelleen mun suosikkeihin ja reitti oli mahtavaa ajettavaa. Kelikin oli aika ihanteellinen kisailuun. Itselle jäi ihan hyvä fiilis kisasta, toki töitä on kunnon eteen vielä tehtävä paljon ennen seuraavaa maratonia. Verensokerit pysyi kisassa taas hyvällä tasolla. Täytyy sanoa taas, että kyllä tuo insuliinipumppu vaan on hyvä laite tähän hommaan. Ja mulle siitä on ollut suuri apu kisoissa ainakin tähän mennessä. 

Seuraavaksi tällä viikolla ajan pari xco-kisaa, keskiviikkona Pietarsaaressa ja sunnuntaina Vaasa XCO:n. Sen jälkeen ajattelin pitää vähän kisoista taukoa ja Laajavuoren maraton jää näillä näkymin väliin. Täytyy keskittyä treenaamiseen ja Tahkolla sitten seuraava maratonmatkan kisa. Kiitokset vielä kuvaajalle hienoista kuvista sekä kilpailijoille ja järjestäjille kisoista! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti