4.6.2015

Brahe MTB

Eilen Pietarsaaressa ajettiin iltakisana Brahe MTB. Itse lähdin kisaan tekemään ennenkaikkea hyvää ja kovaa tunnin treeniä. Siihen nämä viikkokisat ovat todella hyviä. Ja toki kun kilpailusta on kysymys niin ainahan sitä yrittää myös ajaa mahdollisimman hyvin ja kovaa. Reitti oli periaatteessa tuttu aikaisemmilta vuosilta, mutta en sitä avauskierroksella kuitenkkaan oikein hyvin muistanut. Yksittäiset kohdat oli tuttuja, mutta hyvin ei muistanut mitä on seuraavaksi tulossa. Oli tarkoitus tulla ajoissa paikalle, mutta pyörän takajarrun vaihto ennen lähtöä ja pieni harhailu kisapaikalle löytämisessä vei tuon tutustumismahdollisuuden.

Numerot oli hiihtokisoista tutuilla numeroliiveillä Kuva: Martin Ek

Reittihän oli pääosin polkua ja sopivan mutkaista ja pientä nousua ja laskua. Eli reittinä todella hyvä. Tällä kertaa myös aika märkä kun viime viikot on vesisateita riittänyt. Ei tuo kura kuitenkaan kisaa haitannut tai kisafiilistä vienyt. Kyllähän maastopyöräkisoihin kurakot kuuluu ja luonnonvoimille ei järjestäjä mitään voi.

 Kuva Martin Ek

Kisa alkoi ihan mukavasti, tosin ensimmäisellä kierroksella vähän joutui reittiä opettelemaan ja olemaan tarkkana, mitä seuraavaksi tulee. Suhteellisen tasaista ajoa kuitenkin. Toisen kierroksen lopulla tuli lyhyt väsymyksen tunne, joka meni kolmannen kierroksen aikana ohi. Kolmannen kierroksen loppu oli taas vahvaa ajoa omalla tasolla. Ehkä olis pitänyt olla vielä neljäs kierros niin diesel olis kunnolla lähteny käyntiin :) Toisaalta noin tunnin kisa on paras mahdollinen kesto tällaiselle viikkokisalle. Sen jaksaa kuitenkin ajaa "täysiä" ja kisa pysyy mukavan vauhdikkaana. Eilisessä kisassa mun keskisyke oli 176 ja maksimi 188. Ihan hyvin kun anaerobinen kynnyssyke testien mukaan on 177. Eli aika maksimilla mentiin sykkeiden puolesta.

Kisan sykekäytä Garminin mukaan. 

Kiitokset järjestäjille ja muille kilpailijoille sekä kuvaajalle! Hyvät kisat oli järjestetty ja kovia kuskeja viivalla. Tulokset löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti