26.6.2015

Kohti Tahkoa

Nyt on taas se aika kesästä kun maastopyöräilevä Suomi (ja jonkun verran Virolaisia) kokoontuu Tahkolle. Tahko on tapahtumana varmasti hienoin pyörätapahtuma, missä olen ollut. Parempia reittejä mun makuun löytyy muualta, mutta kisatapahtumana tämä on vailla vertaa. Paikalla on 2000 pyöräilyn harrastajaa ja jonkun verran tukijoukkoja päälle. Perjantaina on hieno kierrellä tapahtuma-alueella ja nähdä kavereita. Lauantaiaamuna mökiltä lähtöalueelle ajellessa sitten onkin jo huomattavasti jännittyneempi olo ja silloin tapahtumasta nauttiminen jää vähän taustalle.

Mä oon ensimmäisen kerran ajanut Tahkolla 2009 ja siitä lähtien joka vuosi viime vuotta lukuunottamatta. Viime vuosi jäi väliin kun tuli perheenlisäystä juurri muutama päivä ennen Tahkoa. Tänä vuonna sitten Saanakin pääsee mukaan tapahtumaan kannujstusjoukkoihin. Katsotaan jos joskus tulevaiduudessa jompi kumpi tytöistä haluaa tuolla ajaa. Sen oon luvannut, että jos toinen tai molemmat haluavat kisaan joskus osallistua niin oma kisa saa jäädä taustalle ja ajan heidän kanssaan. Tuo nyt ei ole ajankohtaista vielä vuosiin, mutta aika näyttää. Pari vuotta sitten meillä oli koko perhe ensimmäistä kertaa tuolla mukana ja viihtyivät todella hyvin. Toki asiaan vaikutti silloin hyvät kelit. Nyt saattaa kelien puolesta olla vähän heikommat näkymät.

Oma valmistautuminen on mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Ainut pieni huolenaihe oli, että tänään pyörä ei kyllä kulkenut mihinkään. Tai oikeastaan ensimmäinen tunti meni "lämmitellessä" ja sitten alkoi vähän kulkea. Ehtii vielä huomenna vähän hakea tuntumaa ja jos sitten lauantaina ajokin kulkis normaalisti. Vähän saa jännityksellä lähteä matkaan kun tämän kesän maratonit on olleet vähän tuskaista menoa. Nyt olis hyvä sauma muuttaa suunta.

Rengasvalinnoista kun aina puhutaan niin itse lähden kisaan Rocket Roneilla. Oon tähän asti tällä kaudella ajanut Spessun Fast Trakeilla, mutta RR:ssa on edes vähän isompaa nappulaa jos siitä mutapätkillä olis apua. Mitään mutarenkaita ei multa varastosta löydy, enemmänkin vaihtoehdot on tuota semi-slicksiä ja pientä nappulaa. Mutta tuskin ajo nyt renkaisiin kaatuu. Eiköhän siellä etenemään pääse ja jos ei pääse niin tunkataan. Hyvää kisaa kaikille kavereille ja tutuille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti