22.5.2015

Kohti kisaputkea

Reilun viikon päästä mulla alkaa kolmen viikon kisaputki, joka tulee sisältämään neljä kisaa. Kisat aloittaa Korson maraton, pari päivää siitä on paikallinen Brahe Mtb (xco-kisa), sitten Vaasa XCO ja viimeisenä Laajavuoren maraton. Hienoa, että Brahe Mtb järjestetään tänä vuonna viikolla niin pääsee itsekin mukaan. Viikonlopuille kun osuu aika usein kansallisia kisoja. Viikkokisat on muutenkin loistavaa treeniä, siinä saa ajaa noin tunnin rajoitinta vastaan. Harvemmin yksin ajellessa saa tuollaista itsestään revittyä. Pitää kesällä täällä Kokkolassakin järjestää kisa tai pari. Yks uus reitti olis suunnitelmissa, jos sitä ei ehditä kesään mennessä tuhota rakentamalla kokonaan.

Peurungan kisan jälkeen on tullut jatkettua perusharjoittelua. Kerran viikossa salitreeni ja päälle sopivasti lenkkejä, mihin on ajankäytöllisesti taipunut. Välillä kovaa ja välillä rauhallisesti. Salitreeneissä oon vähentänyt määriä talven lukemista, mutta tarkoituksena on voimatasot pitää edelleen kunnossa. Mäkitreeniä saisi tehdä kyllä enemmänkin. Eilen kulki jo kohtuullisesti, mutta ei nuo ylämäet kyllä mun vahvuuksiin edelleenkään kuulu. Laajavuoressa tuota ylämäkeä tulee ainakin riittämään ja samoin Vaasa xco:ssa saa kyllä Öjbergetiä kiivetä ihan riittävästi.

Kuva, jonka @jaakkosuomu julkaisi

Näiden kisojen jälkeen onkin enää pari viikkoa Tahkoon. Siellä olis tavoitteena tänä vuonna ajaa ehjä ajo. En tiedä onko reitti muuttunut, mutta jos on sama kuin pari vuotta sitten ja kuiva keli niin 3:15 olis sopiva tavoiteaika. Saa nähdä mihin jalka riittää. Tuo toki riippuu sitten kelistä ja reitistäkin, mutta tavoitteet pitää olla riittävän kovat. Pari edelliskertaa on mennyt enemmän ja vähemmän penkin alle erinäisistä syistä ja viime vuosi jäi väliin Saanan syntymän osuttua samoihin aikoihin. Tänä vuonna perheen nuorinkin pääsee kokemaan Tahkon tunnelman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti