31.5.2013

Uudet maastokengät

Mä oon tähän astisen pyöräilyurani ajanu yksillä (kesä)kengillä. Talveksi ja huonoille keleille on toki erikseen Shimanon goretex kengät mutta suurin osa ajoista on ajettu näillä kesäkengillä. Nyt niistä alkaa kuitenkin aika jättää. Toisesta kengästä on jo pohja haljennut ja toisessa on edessä halkeama. Tulikin aiheelliseksi katsella uusia kenkiä maastoajoon. Aluksi ajattelin Shimanon xc60 mallia, mutta sitä ei ollut saatavilla, kun vasta heinäkuussa niin sain sitten hyvän tarjouksen Shimanon M315 -kengästä Maunumäeltä, joten päädyin siihen.

Jälleen kerran nähtiin ns. lähikaupan etu nettikauppaan nähden. Kengät tilattiin mua varten kauppaan ja sain rauhassa kokeilla ja sovittaa ja vasta sitten tehdä lopullisen ostopäätöksen. Hintakin oli kilpailukykyinen minkä tahansa liikkeen kanssa, joten kannatti asioida tutussa kaupassa. Myös kengän lämpömuokkaus hoidettiin liikkeessä.

Shimano M315 

Ainakin pitäis olla hyvä kenkä, joten ei pitäis vauhdin jäädä lengistäkään kiinni. Oli muuten hauska operaatio tuo kenkien lämpömuokkaus. Pitäs olla ainaki nyt omille jaloille sopivat. Viikonloppuna Korsossa olis tarkotus ajaa kengät sisään. Toki ajattelin huomenna käydä vähän kokeilemassa, miltä kengät kunnon ajossa tuntuu. Ei viitsi heti uusilla kengillä suoraan kisaan hypätä.

Ilmoittauduin tänään myös Jämi84:een. Mietin pitkään ajanko Botniapyöräilyn Vöyrilla vai Jämin. Lopullinen päätös syntyi kun Botniapyöräilyn yhteydessä ei tänä vuonna järjestetty Botnia Mtb:tä. Olisin voinut ajaa molemmat mutta nyt Jämi vie voiton. Mielenkiinnolla odotan tuota tapahtumaa, reitiltään kuulemma helpompi ja vauhdikkaampi, mitä Suomen kisat yleensä.

3 kommenttia:

 1. Terve,

  Mitä olet pitänyt noista Shimanoista? Minulla olisi sama pohdiskelu menossa: xc60 vai M315. Lähinnä kiinnostaa kokemukset kestävyydestä. Itse olen saanut hiilikuitupohjaisten kenkien pohjat aina erittäin rujoon kuntoon jo yhden kauden aikana. Shimanoista ei tosin kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Oon kyllä tykänny kengistä ja ainaki näin yhden kesän ajojen perusteella on kestäneet hyvin. Kengän pohjat on ainakin vielä ihan hyvässä kunnossa. Ainoat kulumiset merkit on oikeestaan vasemmassa kengässä kun on vähän hinkannut kylki kampiin. Mutta tuo kuluminen esiintyy mulla muissakin kengissä, enemmän varmaankin jalkojen asennosta kiinni. Voin laittaa jonkun kuvan, vaikka myöhemmin tänään tai huomenna noista kesän ajetuista kengistä.

   Poista
 2. Tässä vielä kuvia ja vähän juttua noista kengistä näin yhden kesän ajojen perusteella: http://jaakko-mtb.blogspot.fi/2013/09/shimano-m315.html

  VastaaPoista