5.5.2013

Kisakauden avaus Lieto XCO

Lauantaina kävin Liedossa avaamassa tämän kesän kisakauden. Olosuhteet oli huiput kun aurinko paistoi ja oli sopivan lämmintä. Ehdin ennen kisaa ajaa melkein koko reitin läpi. Yks osa jäi ajamatta ja se olikin ehkä pahin osio. Toisaalta kyllä tuonkin oppi sitten kisassa. Ekalla kierroksella joutu ehkä olemaan vähä normaalia tarkempi, kun ei yhtään tiennyt mitä on tulossa.

Itse kisa alkoi melko tahmeasti. Ajotuntuma oli ja on edelleen vähän huonoa ja sen kyllä huomas tällä radalla. Rata oli hyvä, haastava ja tekninen. Uskoisin, että vähän myöhemmin kesällä tämä reitti menis jo huomattavasti helpommin kun on saanut riittävästi ajoa alle. Toki tässä vaiheessa kautta tämä on varmasti monella sama juttu, että ei vielä tuntumaa maastoon riittävästi ole. Hyvän reitin joka tapauksessa olivat Lietoon saaneet ja pääsi ainakin heti kunnolla ajamisen makuun. Tuolla ei pahemmin mitään hengähdyspaikkoja ollu vaan kokoajan sai mennä sata lasissa ja tarkkana. 

Lieto XCO, kuva: Samu Laine

Ensimmäinen ja oikeastaan toinenki kierros meni vähä tuntuman hakemiseen. Sitten pikku hiljaa alkoi ajotuntuma jo löytyä ja samalla löytää sopivia ajolinjoja. Oli muuten hienoa, että monissa paikoissa oli jätetty reitti niin leveäksi, että pääsi vapaasti valitsemaan itselleen sopivaa ajolinjaa. Monilla kalliopätkillä oli valinnanvaraa mistä ajaa. Vatsalihakset joutu myös koville. Eipä oo vielä tänä keväänä normilenkeillä tollasta jumppaa vatsalihaksille saanu. 

Kisan hienoimmat hetket koin varmasti kun kisan voittanut Henri Ojala painoi ohi yhdessä hienossa kalliolaskussa. Vähän jäi siihen suu auki kattomaan, että tästä voi noinkin ajaa ja vielä tuolla vauhdilla. Oli kyllä mahtavan näköstä ajoa. Tulikin mietittyä, että pikkasen eri tavalla sen kohdan ajo ne jotka osaa ja sitten harrastelijat :) Tuossa samaisessa kohdassa näin kisan aikana parinkin pahan näköistä kaatumista. Ilmeisesti kuitenkin niistä selvittiin lähinnä säikähdyksillä. Ainakin toisessa tapauksessa kun jäin kaatujalta kysymään, että on varmasti kunnossa jatkamaan kisaa. Kun en kuitenkaan kärkisijoista aja niin kyllä sitä tuollaisessa tilanteessa ehtii hyvin pysähtyä ja varmistaa, että kisakumppanilla on kaikki kunnossa ennen kuin matkaansa jatkaa.
Kuva: Jarmo Katajisto

Loppujen lopuksi olin ihan tyytyväinen ajooni tuolla. Paljon parantamisen varaa jäi mutta niinhän sitä pitää tässä vaiheessa vielä jäädäkin. Kalusto kesti, mikä oli ainakin positiivista. Uus pyörä tuntui myös hyvältä enkä ainakaan huomannut takajouston puuttumisen tuolla ajoa haitanneen. Selkä kesti ainakin tämän pituisen kisan hyvin ja 29" meni muutenkin hyvin kivikossa ja juurakossa. Joissain kohdissa ainakin kävi mielessä, että 26" pyörällä olis saattanu tulla ongelmia. Toisaalta pitää muistaa, että varmasti täysjoustosta hyötyäkin olis ollu teknisillä pätkillä, mutta ainakin tämän mittaisen kisan pystyi hyvin ajamaan jäykkäperälläkin. 

Sykkeitä en saanut vielä ihan huippuunsa eikä muutenkaan ajo ollut vielä kovin kovaa. Liian usein huomasin olevani mukavuusalueella. Vauhtia pitää treenata ja saada lisää kevään aikana. Kiitokset vielä järjestäjille ja kilpailijoille hienosta kisasta sekä kuvaajille kuvista. Seuraavan kerran olen starttiviivalla näillä näkymin jo ensi lauantaina Rajamäellä Maraton-cupin avauskisassa. Siellä onkin luvassa sitten huomattavasti pitempi kisa ajallisesti.

Kuva: Samu Laine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti