26.5.2013

Ratatalkoissa Vaasassa

Torstai-iltana olin Vaasassa tulevan XCO-kisan ratatalkoissa. Sattui olemaan perjantaina lomapäivä niin tuo torstai-ilta sopi mulle hyvin ja mielellään sitä käy auttamassa hyvässä asiassa, kun se mahdollista oli. Perjantaina sitten kävinkin rataa vähän testaamassa lenkillä. Sen verran voin tuosta heinäkuussa ajettavasta kisasta paljastaa, että tulee olemaan fyysisesti raskas rata. Nousua on suhteellisen paljon ja nousut on aika jyrkkiä. Samoin jyrkän nousun perään lasketaan heti vaativa kivikko, joten loppukierroksilla varsinkin saa olla tarkkana tuossa paikassa. Muutenkin reitti tulee toissavuoden kisasta jonkun verran muuttumaan. Lisää polkua on luvassa.

Vaasa XCO kisakeskus Öjbergillä

Tuollainen xc-rata pitäis saada tänne Kokkolaankin, joka olis aina ajettavissa. No kyllähän sellaisen saa tietysti metsään tehtyä, kun ajaa samaa reittiä, jota voi sitten halutessaan kellottaa. Tuollaisessa radassa on se hyvä puoli, että voi ajaa hyvän treenin samalla radalla ja juurikin tuo oman kunnon/ajovireen testaaminen onnistuu kun reitti on aina sama.

Lauantaina ajettiin maastossa yhteislenkki, jonka päälle oli Köykärillä sauna. Ikäänkuin pyöräilykauden avajaisia vietettiin. Porukkaa oli myös lähtenyt hyvin mukaan. Harvoin on aikasempina vuosina yhteislenkeilläkään yli 10 kuskia kerralla ollu ja nyt oli matkassa nopeesti laskettuna ainakin 13.

Vaasa XCO kisareittiä

Scale kisareitillä

Tänään oli sitten vuorossa tänä kesänä "perinteiseksi" muodostunut sunnuntain maantiesatanen. 115 kilometriä Kannus - Ullava - Kälviä reitillä. Tuuli vaan tuntu olevan vastanen melkein joka suuntaan, mutta hyvä lenkki joka tapauksessa. Ens viikonloppuna oliski sit taas kisailujen vuoro kun sunnuntaina ajattelin mennä Korsoon ajamaan. Se onkin ollut yks mun suosikkireittejä maratoneissa. Harmittavasti kisa ei kuulu tänä vuonna maratoncupiin, mutta kannattaa se silti käydä ajamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti