29.1.2013

Hyviä tekstejä

Ajattelin tässä laittaa muutamaan mielestäni erittäin hyvään ja mielenkiintoiseen juttuun linkit. Toki näihin tuolta oikeen reunan linkeistäkin pääsee, mutta jos joltain on mennyt ohi niin kannattaa lukea. Ensimmäiseksi pääsee Kruunukatto Cycling Teamin blogissta Timo Häkkisen kirjoitus, Mitä huippupyöräilijältä vaaditaan? Tuossa käsitellään mielenkiintoista aihetta ja Timo on tutkinut aisaa laajemminkin Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa, joka löytyy täältä. Kannattaa mielestäni ehdottomasti lukea tuo läpi. Jollekin asia voi olla tuttua, mutta saattaa sieltä jotain uuttakin löytyä. Itse ainakin lueskelin tutkimuksen mielenkiinnolla läpi.

Toinen hyvä viime aikoina julkaistu kirjoitus on Perttu Pärssisen Täydellisen kisapyörän metsästys. Juttu on jaettu kahteen osaan ja toinen osakin löytyy jo sivuilta. Tuokin on mielenkiintoista luettavaa ja yhden henkilön näkemys, miten sen täydellisen kisapyörän löytää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tässä kisapyörää etsii tosissaan maastopyöräilyyn satsaava ja huipulle pyrkivä urheilija. Tavallisen harrastajan ei ehkä ihan noin tarkkaan ja perusteellisesti kaikkeen tarvitse perehtyä. Hyvän pyörän saa varmasti helpommallakin (ja halvemmalla) mutta ajatuksia tuo herättää ja saa itselleekin ideoita, mitä kannattaa pyörää hankkiessa huomioida.

Sitten kolmas juttu, joka viime aikoina luetuista mieleen tulee on Olli Miettisen blogikirjoitus Minkälainen treeni meitä kehittää? Tuossa on itse blokitekstin lisäksi paljon keskustelua kommenteissa ja ainakin itse tuli tuota asiaa mietittyä kun tuon jutun ja lukijoiden kommentteja lueskeli. Ollin blogissa on muutenkin aika paljon juttua treenaamisesta ja on ollut monenlaista treenivinkkiä, miten pääsee kuntoon Tahkolle tai miten työn ja perhe-elämän kanssa taiteileva urheilija ehtii vielä treenaamaankin.

Tässä nyt vaan muutama esimerkki hyvistä ja mielenkiintoisista aiheista. Olisi niitä enemmänkin löytynyt, mutta en nyt kovin pitkää linkkilistaa tästä tekstistä kuitenkaan tee. Täytyy joskus toistekin tehdä vastaava listaus mielenkiintoisista jutuista. Niitä tosin tulee kyllä lähes viikottain seuraamiini blogeihin, mutta nämä herättivät itsessä ajatuksia ja mielenkiintoa niin siksi niitä suosittelinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti