7.1.2013

Uuden vuoden kuulumisia

Vuosi on lähtenyt samalla tavalla liikkeelle kuin edellinen loppui. Eli säännöllisesti oon pyrkinyt treenaamaan. Viime viikko oli säiden puolesta sen verran heikko, että määrällisesti eniten tuli ajettua trainerilla. Sitten muutama kuntosalikäynti ja hiihtämäänkin ehdin kerran. Sunnuntaina pääsi jopa talvipoluille ajamaan. Viimeksi ennen joulua oli polut sellaisessa kunnossa, että siellä pääsi kunnolla ajamaan. Nyt oli kyllä huippukunnossa lähimetsän polut. Eilen menikin pari tuntia mukavasti, vaikka vähän joutu samoja polkuja uudelleen ajelemaankin. Vähän toivois koiranulkoiluttajilta enemmän aktiivisuutta, että ei kaikki tallais samoja polkuja vaan joku lähtis rohkeasti uusillekin poluille :)

Kivaa kuitenkin päästä ajelemaan taas maastoon. Toinen asia, mistä viime aikoina oon innostunut on leuanveto. Lähti ihan työpaikan leikkimielisestä kisasta liikkeelle, mutta tokihan nyt pitää asettaa itselleen tavoitteet, mitä saa kevään aikana. Vaikka kilpailuhenkinen oonkin niin nyt on taas kyse enemmän itsensä voittamisesta ja tulosten parantamisesta. Eihän se toki haittaa, vaikka työpaikan sisäisessä kisassa hyvin pärjäiski..

Ens kesän kisakalenteria en oo vielä miettiny tarkemmin. Kaikkia kisoja ei oo ainakaan vielä julkastu pyöräilyunionin kisakalenterissa. Yks mieluisa paluumuuttaja kisakalenteriin kuitenkin oli tullut kun Vaasassa järjestetään taas Xco-kisa. Toissakesänä siellä ajoin ja pidin reitistä ja nyt pääsee taas melkein kotikulmille kilpailemaan. Ratamestari lupaili vielä vähän teknisyyttä ja nousuakin lisää edelliseen reittiin. Mitä nyt tuosta 2011 kesän kisasta jäi mieleen niin raskas se ainakin oli, kovan nousun jälkeen oli sitten hyvä tekninen alamäkipätkä, jossa ainakin jo 4 kierroksen kohdilla alkoi olla melko hapoilla.

Muuten sitten tuun varmaan ajamaan Korson maratonin, ainakin se on yks suosikeista ja myös Nivalan Pyssymäen maratonin. Sit olis Tahko, Jyväskylä, Seinäjoki (jos kisakalenteriin tulee, vielä ei ollut), sekä Rajamäen kisa toukokuussa. Mutta mietitään sitten tarkemmin, kun lopullinen kisaohjelma selviää. Vähän kuitenkin mietin, jos noita xco-kisoja ajelis enemmän. Viime kesänä tuli ajettua vaan Korso ja nyt ainakin Vaasa. Pitää vaan löytää sopiva tasapaino kisoja, ihan joka viikonloppu ei viitsi eikä jaksakaan ajaa satoja kilometrejä kisapaikalle.

2 kommenttia:

 1. Morjensta Himangalta!

  Muistappa pistää kisakalenteriin pari viikkokisaakin, ois haaveissa järkkäillä ainakin täälläpäin sellaisia, mutta toivottavasti vastaavia saatais taas pietarsaareen ja ehkä kokkolaankin..? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai viikkokisat kuuluu ohjelmaan, mikäli niitä järjestetään. Nehän on mitä parhainta treeniä ja muutenki kivaa vaihtelua. Ainaki viime syksyn sun järjestämä kisa oli oikeen ideaali, kun kisan pituus oli se 50-60 minuuttia niin se on oikeen sopiva viikkokisaksi.

   Poista