26.9.2011

Teivo XCM

Eilen olin ajamassa Maraton cupin finaalikisan Teivo Mtb-maratonin Tampereella (tai Ylöjärvellä). Ennakkoon lähdin vähän epävarmalla pohjalla kisaan, koska edellisestä kisasta oli jo reilu kuukausi aikaa ja tuntuma siltä osin oli täysi arvoitus. Itsekseen harjoitellessa ei kuitenkaan tule täysiä ajettua. Ajo kulki kuitenkin ihan kohtalaisesti. Ylämäet aiheutti suurimmat hankaluudet kisan aikana. Jotenkin vaan tuntuu, että kunnon mäen jälkeen ei millään saa jaloista irti tehoja, että pääsisi tasaisella osuudella ajamaan normaalia vauhtia.

Kuva: Kosti Koistinen

Täällä kun ei tuollaisia mäkiä löydy, mitä kisareitti sisälsi. Eli kaikki otettiin miehestä irti, mitä eilisellä kunnolla saatiin. Tästä on hyvä sitten jatkaa ens kaudella ja toivottavasti vähän paremmalla vauhdillakin. Itse kisareitti oli hyvä. Samoin järjestelyt toimivat muutenkin hienosti, että siitä kiitosta järjestävälle seuralle. Kisatapahtuma oli muutenkin saatu hienoksi kun paikalla oli kisakanslian lisäksi muutama myyntikoju niin katsojillakin oli kisan seuraamisen lisäksi muutakin tekemistä. 

Rengasvalinta oli onnistunut. Lähdin ehkä pienoisella riskillä ajamaan Spessun Renegadeilla. En oo aikaisemmin niillä ajanut kun yhden lenkin. Rengas vaikutti kuitenkin hyvin rullaavalta ja kun kisareittikin oli yllättävän kuiva niin hyvin tuokin rengas siellä toimi.

Reitti ei ollut teknisesti kovin vaikea, mutta runsaat mäet toi siihen kyllä haastetta. Samoin reitti oli hienosti suunniteltu kun suurin osa matkasta ajettiin polkuja pitkin. Oikeastaan kunnon siirtymää ei ollut kun heti lähdön jälkeen ja sitten moottoritien ylityksessä. Muuten mentiin pääasiassa polkuja pitkin. Täytyy sanoa, että on tuolla Tampereen seudulla vaan hienoja maastoja pyöräilyn harrastamiseen. Ei ihme, että sieltä tuleekin paljon kovia maastopyöräilijöitä. 

2 kommenttia:

  1. "Itsekseen harjoitellessa ei kuitenkaan tule täysiä ajettua".

    Miksei? :D Ei viitsi kiusata mukavaa miestä? Mutta olet kyllä jäljillä, yleensä kisojen kautta pääsee parhaiten kuntoon. Mullakin yli kuukausi edellisesti kisasta (joka sekin jäi kesken) ja lauantaina Virossa Haanja. Hieman epävarma olo.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän sitä pitäis itsekseenkin välillä kovempaa ajaa :) Mutta jostain syystä kuitenkin kisatilanteessa saa itsestään paljon enemmän irti. Toisaalta tuo on varmaan ihan hyvä juttu, mutta pitää varmaan tulevaisuudessa panostaa tuohon harjoitteluun enemmän, mikäli haluaa kehittyä.
    Onnea Haanjaan! Varmasti haastava kisa ja erilainen, mitä nämä Suomen maratonit.

    VastaaPoista