13.9.2011

Kätkän ja Pyhän kierto

Sääennusteista huolimatta tänään ei satanutkaan, joten pääsi ajamaan lenkin ihan hyvissä olosuhteissa. Märkäähän tuolla maastossa on, mutta hyvä lenkki-ilma joka tapauksessa. Shimanon SH-RW80 gore-tex kengät on näille keleille kyllä huiput. Ei kastu jalat vaikka tuolla märässä maastossa joutuis välillä jalkautumaankin. Varsinkin kevään ja syksyn lenkkien aikaan nämä kengät kyllä pelastaa monet kerrat märiltä jaloilta. Tämän päivän lenkki tosiaan suuntautui tuonne Kätkätunturin kiertoon ja päätin jatkaa sitten Pyhänkierroksen merkatun reitin saman tien ja siitä vielä Ylläkselle päin. Jossain vaiheessa tuli kuitenkin käännyttyä takaisin kun alkoi maasto olla välillä aika haastavaa. Kivikkoa täältä ainakin löytyy ja kivet on vielä aika teräviä eikä mitään pyöreäreunasia. Eli saa olla tarkkana, ettei hajota renkaita siellä kivikossa. 

Paikallista polkua

Ylläksen reitiltä kun tulin takaisinpäin niin tuli ajettua jonkun matkaa hiihtolatupohjaa ja moottorikelkkareittiä pitkin. No se menikin muutaman suoalueen yli. Ensimmäisen kohdalla katsoin, etä tästä pääsee varmaan ajamallakin. Pääsi puoleen väliin. Pari seuraavaa tulikin sitten kierrettyä metsiä pitkin. Oli aika mielenkiintoista kantaa pyörää siellä poluttomassa maastossa. Pääsin kuitenkin parin suon ylityksen jälkeen taas kunnon reitille, joka sisälsi muutaman aika jyrkän ja pitkän nousunkin ja vastapainoksi sitten pitkiä ja mahtavia laskuja. 

Kyllä täällä ajamisesta nauttii vähän eri tavalla kuin kotimaisemissa. Kai se on se vaihtelu ja uudet reitit, mikä täällä tuntuu niin hienolta. Jos näitä polkuja ajelis vuoden ympäri niin tuskin nämä sitten niin hienoja olis, mutta kuten oon monesti aikaisemminkin sanonut niin vaihtelu kyllä virkistää pyöräilyreiteissäkin. Nousua tulee myös ihan itsestään kun täällä ajelee, mikä on ihan hyvä kun nuo ylämäet ei mun vahvuuksiin kuulu. 

Näitä kavereita tulee aina välillä poluilla vastaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti