15.9.2011

Mäkitreeniä Levillä

Eilen ja tänään on tullut ajettua ihan hyvät lenkit ja varsinkin nousumetrejä noilla lenkeillä on tullut. Eilisellä lenkillä tuli ajettua Levin huipulle tietä pitkin ja samaa reittiä alas, sitä ennen lämmittelyksi läheinen Utsuvaaran nousu. Tänään sitten tuo Pyhänkierros ja siihen päälle polkuja pitkin  Levin huipulle. Oli kyllä mielekkäämpi ja myös haastavampi tuo polkunousu sinne huipulle. Tai ihan lopussahan ei nyt mitään polkuja enää ollut mutta retkeilyreittiä ja hissikuilua pitkin noustiin.Nousumetrejäkin kertyi lähes 900 tämän päivän lenkillä Garminin mukaan. Ihan hyvä määrä kun vertaa normilenkkeihin, mitä kotona tulee ajettua. Saa ajaa aika monta pitkää lenkkiä, että vastaaviin lukemiin pääsee. Kyllä sen tosin jaloissa ja alaselässä tunteekin, että on tullut ylämäkiä ajettua. Mulla tuo alaselkä menee aina kovista nousuista jumiin. Varsinkin kun joutuu oikeen vääntämään.Nyt on sitten Lapin lenkit tämän syksyn osalta ajettu ja huomenna lähdetään ajelemaan takaisin kotiinpäin. Kyllä täällä olis mielellään pitempäänkin ollut ja hyviä reittejä ajellu, mutta ehkä ens kesänä tai syksynä sitten uudestaan.


2 kommenttia:

 1. Moro!
  Oisko sulla heittää muutamia hyviä polkuja/reittejä leviltä. Tarkoitus mennä tulevana viikonloppuna ajelemaan lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Maksimissaa päivän mittaisia reissuja tehdään.

  Terveisin Jussi Rontti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Levin kierto oli ihan kohtalaisen hyvää paikoin kivikkoistakin polkua. Ei tosin ole ajallisesti pitkä lenkki. Sitten oli tuo edellisessä tekstissä mainittu Pyhän ja Kätkän kierto. Siitä ainakin saa hyvän vähän pitemmän lenkin. Ja pääseehän noita reittejä tosiaan yhdistelemäänkin. Levitunturin päälle pääsi myös nousemaan tuolta Levin ympärysreitiltä ihan polkuja/ulkoilureittejä pitkin. Kannattaa varmaan kartta alueesta hommata, jos meinaa pitempiä päivän reissuja tehdä. Näkee paremmin maastoja ja reittejä.

   Samoin sieltä lähtee reitti myös Ylläkselle. Sitä en ehtinyt ajamaan niin en tiedä minkälainen ajettava se on, mutta siinä sais varmasti päivän aika hyvin käytettyä, jos sinne ajelis ja vielä takaisinkin.

   Poista