19.9.2011

Miksi maastopyöräilen?

Itsekin on tullut välillä mietittyä, että mistä oikeen keksin alottaa maastopyöräilyn. Tarkkaa selitystä tuolle en kyllä tiedä. Varmaan se osittain lähti siitä, että piti keksiä joku tapa liikkua kun opiskelujen jälken työelämään siirtyessä oli liikkuminen jäänyt vähän vähemmälle. Maastopyöräillessä taas saa liikkua luonnossa, josta oon aina tykännyt. Pyörällä on muutenki liikkunut paljon koko ikäni, joten miksei sillä voisi maastossakin ajella. Muutamien kavereidenkin tätä lajia harrastaessa munkin kiinnostus maastopyöräilyyn oli herännyt. Ehkä nämä kaikki asiat yhdessä vaikuttivat siihen, että tuli syksyllä 2007 hankittua ensimmäinen maastopyörä.

Se pyörä vaihtuikin sitten jo seuraavana vuonna ensimmäiseen kunnon maastopyörään kun harrastus olikin alkanut kiinnostaa tosissaan. Aluksi ajattelin ostaa edullisen pyörän, jos homma ei kiinnistaisikaan niin ei menis ainakaan kaikki rahat hukkaan. Nyt kun kiinnostaa niin ne rahat kyllä tuntuu menevän aina uusiin ja uusiin hankintoihin :)

Maastopyöräilläkin voi monella tapaa. Joillekin se oikea tapa on kilpaileminen, osa taas haluaa lenkkeillä omaksi ilokseen ajamisesta ja luonnosta nauttien. Sitten on retkeilijät, joiden tavoitteena on ajella mahdollisimman pitkiä retkiä, mahdollisimman hankalissa maastoissa. Sitten löytyy maastopyöräilijöitä, jotka haluavat matkustella ja ajella eri maissa yms.. Esimerkit toki vähän kärjistettyjä ja yhtä oikeaa tapaa maastopyöräillä ei mielestäni ole. Jokainen ajakoon omalla tavallaan ja mikä mieluisimmalta tuntuu.

Itse olen nyt parina viime vuotena jonkun verran innostunut kilpailemisesta. Kun muistaa sen totuuden, että kovin suurta menestystä ei ole odotettavissa niin kilpailut ovat ihan kivoja haasteita. Niissä pääsee myös ajamaan uusiin maastoihin, minne muuten tuskin tulisi lähdettyä. Ja onhan monet kilpailut hienoja tapahtumia tunnelmaaltaankin.

Ymmärrän myös hyvin, että kaikkia ei kilpaileminen kiinnosta ja ajamisen motiivit löytyvät jostain muualta. Pyöräilyä voi harastaa monella tapaa ja tuskin mikään niistä on se oikea ja toinen väärä. Jokaiselle varmasti löytyy se oma tapansa harrastaa. Yhteisenä tekijänä varmasti kaikilla on kuitenkin se, että maastopyöräily on kivaa. Väkisin ei tarvi lenkille lähteä eli jos väsyttää tai ei huvita niin ei tarvi lähteä. Ja kyllähän se yleensä kivaa ja virkistävää on kun lenkillä käy. Uusia elämyksiä ja kavereita pyöräilyharrastus on myös tuonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti