6.4.2011

Pyöräprojekti Giant Anthem

Viime syksynä tuli ostettua uusi pyörä eli Giant Anthem X1. Suunnitelmissa oli ehkä pikkaisen päivitellä osalistaa ajan kanssa, vähän sen mukaan kun edelliset kuluu ja sitten joitain osia nyt voi vaihtaa ihan vaan kevyempiin keventelymielessä. Järkevintähän keventely on varmaankin kiekoista ja renkaista. Pyörivistä massoista kun lähtee pois niin pyörän pitäisi liikkua kevyemmin. Sitten voi käydä läpi muita mahdollisesti painavia osia.

Koska budjetti ei ole rajaton on hankinnoissakin oltava jonkunlainen kohtuus. Eli välttämättä ei kannata hankkia sitä kevyinta tai parasta osaa vaan lähinnä nyt hinta/laatu-suhteeltaan järkevin. Täytyy myös pitää mielessä kuluvien osien kuluminen ja se, että ne on mahdollisesti joskus hankittava uudestaan. Sittenhän pyörästä myös hajoilee aina silloin tällöin jotain joka on myös korvattava uudella.

Anthem syksyllä
Tällä hetkellä Anthemissa on sekä etu- että takavaihtajana XTR, vivut on myös XTR:t, kammet Kcnc, jarrut Kcnc ja kiekot onkin mainittu tuossa pari viestiä alempana. Satulaputki ja satula vaihtui heti kun pyörä tuli. Edellisessä oli mun ahterille sopiva malli ja Funworksin putkikin oli sopivan kevyt tähän siirrettäväksi. Vielä ei oo tosin kaikki osat pyörässä kiinni, kun oon ajatellu nämä huonommat kelit ajella vielä nykyisillä osilla ja siirtyä uusiin tässä kevään aikana. Eli pyöräsivusto päivittyy sitten aikanaan.

Kyllähän pyörästä edelleen löytyy osia, joita voisi kevyimmiksi päivittää. Esimerkiksi takapakka (nykyisin Xt), polkimet (xtr). Näihin nyt ainakin löytyisi helpostikin kevyempää tilalle. Eri asia sitten paljonko siitä kannattaa maksaa.

Pyörään uusien osien hommaaminen on kyllä ihan hauskaa puuhaa. Ja kun saa jotain uutta niin ainakin hetken tuntuu, että pyörä kulkis vähän kovempaa. Ja tunnehan tässä hommassa on myös tärkeää. Siinä vaiheessa kun uudet osat saa kaikki kiinni pyörään niin täytyy punnita se uudelleen. Pitäis ainaki jonkun verran olla painossa laskua syksyiseen punnitukseen. Loppu on sitten miehestä kiinni, että miten sitä jaksaa kesällä ajaa.

1 kommentti:

  1. meikä ei usko et sitä ees huomaa et pyörä kevenee muutaman kymmenen grammaa ku vaihtaa just jotku polkimet..

    VastaaPoista