31.7.2012

Kuusamossa

Nyt on lomailtu muutama päivä Kuusamossa Rukalla ja samalla on tullut ajeltua täällä muutaman tunnin lenkkejä joka päivä. Välillä enemmän maastoa ja vaihtelun vuoksi välillä tielenkkejä. Täältä tuntuisi löytyvän ajeltavaa vähän pitemmäksikin ajaksi ja hyvien reittien ja maisemien lisäksi saa bonuksena mukavasti nousumetrejä. Varmaan tässä muutamassa päivässä tulee suunnilleen saman verran nousumetrejä, mitä Kokkolassa kuukaudessa. Täällä on myös muutama hyvä paikka, missä voi koittaa rikkoa nopeusennätystä alamäkeen. Tokihan jostain Alpeilta varmasti löytyis siihen tarkotukseen parempiakin mäkiä, mutta kyllä täälläkin muutama tuollainen reilu 70 km/h mäki on löytynyt. Meinaa vaan välitykset loppua kesken kun yrittää vauhtia veivata ja loppu menee sitten rullaavuuden piikkiin.



Tänään käytiin iltapäivällä myös Kuusamon Tropiikissa. Olikin kiva kolmen tunnin pyöräilyn päätteeksi mennä pariksi tunnuksi sinne veteen rentoutumaan. Taitaa illalla uni maistua hyvin. Ainakin perheen pienimmälle uni maistui heti uinnin jälkeen ihan mukavasti, vaikka ei ollut pohjalle pyörälenkkiä tehnytkään :)

Tuli myös kokeiltua tänään kuinka hienoa on ajaa Furious Fredeillä märillä pitkospuilla. Tuli pitkospuut vähän yllättäen vastaan pienen laskun jälkeen ja siinä kohdassa ne oli sopivan liukkaatkin. Sai olla aika tarkkana ja siltikin meinas renkaat lähteä alta muutamaan otteeseen aika nopeesti.



Uskoisin, että näistä vähä pitemmistä lenkeistä on hyötyä ens sunnuntain Pyssymäen maratonkisaan. On tänä kesänä jääny nämä pitemmät lenkit vähän vähemmälle, mutta onneksi näin lomalla on aikaa ajaa vähän useimminkin pitkiä lenkkejä. Jospa sitä viikonloppuna ajo kulkis vähän paremmin, mitä tähän asti tänä kesänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti