9.7.2013

Aika Tahkon jälkeen

Tahkon jälkeen tuli pidettyä yks lepo/matkustuspäivä ja tiistaina sitten jo aikaisin aamulenkille. Kisan jälkeisenä päivänä sunnuntaina kävin siis Tahkolla vielä ajelemassa rauhallisen palauttavan lenkin. Nyt lomalla ollessa oon päässyt nauttimaan kesäloman eduista ja ajanut lenkit pääsääntöisesti aamuisin. Siinä kahdeksan jälkeen tai viimeistään yhdeksän aikaan oon lenkille lähtenyt. Näin pitkäkin lenkki on ajettu puoleen päivään mennessä ja on aikaa tehdä vielä kaikkea muutakin. Tämä järjestely tosin taitaa toimia vaan aamuvirkuille ihmisille, mitä mä yleensä oon.

Viime viikon alkupuoli tuli ajettua kovavauhtisia ja pitkiäkin lenkkejä ja loppuviikkoa kohti sitten vauhti vähän hiipui. Torstaina ajettiin vielä hyvä maantielenkki, mutta perjantaina kylläjo tunsi lenkillä jaloissa, että viikko on menty aika kovaa. Lauantaina olikin ansaittu lepopäivä ja samalla oltiin viettämässä hyvien kavereitten häitä. Sunnuntaina illalla kevyt lenkki maantiellä.Tosin kovassa myötätuulessa kotiinpäin oli hankalaa välillä muistaa tuo lenkin keveys. Myötätuuleen kun vauhti kasvaa muutenkin, niin huomaamattaan sitä alkaa laittaa lisää tehoja polkemiseenkin.Maanantaina oli sitten vuorossa taas vähän pitempi ja kovavauhtinen lenkki. Pyrin pitämään sykkeet kokoajan vk-alueella ja vaihdin tasaisen kovana. Ja aina välillä vähän kovempia iskuja, jos vaan jaloista irtos. Ikäänkuin maratonin kisasimulaatio. Vähän jäi kyllä loppuaika oikeita maratoneja lyhyemmäksi, mutta olin kyllä tyytyväinen siihen, että vauhti tai sykkeet ei missään vaiheessa päässeet tippumaan. Helposti käy lenkeilläkin niin, että hitaamman osuuden jälkeen ei saakaan enää vauhtia nostettua, vaan ajelee mukavuusalueella.

Tänään oli sitten vuorossa teknisempää ajoa lähimetsän kivikoissa ja muutamia kovempia vetoja sinne sekaan. Huomenna vielä mahdollisesti Nivalaan ajamaan paikallisoppaan kanssa tulevaa maratonreittiä läpi ja mahdollisesti muutakin. Tuossa suunnitelmassa on nyt vielä säävaraus.

Viime viikolla Seljesissä

Muuten saakin nyt vähän rauhotella lenkkejä, kun viikonloppuna on luvassa todellinen haaste itselle. Lauantaina Joupiska XCM Seinäjoella ja sunnuntaina Vaasa XCO. Yleensä maratonkisoja seuraavana päivänä mulla on tavannu jalat olla aika väsyneet, niin saa nähdä, miten sunnuntaina jaksaa Öjbergin serpentiiniä nousta. Toki sama tilanne on monella muullakin tuolla ajavalla, että ajavat myös lauantain maratonkisan. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, miten sitä jaksaa ja mitä saa sunnuntaina itsestään irti. Haasteita pitää olla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti