1.10.2011

Uutta reittiä Patamäelle

Tänään oltiin joitakin tunteja lapion kanssa Patamäellä kaivamassa uutta reittiä sinne rinteeseen. Tarkoituksena ainakin alunperin oli, että tehdään sinne jyrkemmälle puolelle kaksi laskua alas. Mäki on vanha täyttömäki ja tuo takapuoli ei ole missään käytössä ja se on kohtalaisen jyrkkäkin. Etupuolelta kyllä pääsee pyörällä ylös ja alaskin muutamastakin kohdasta, mutta tuo toinen puoli on täysin hyödyntämättä ainakin pyöräilymielessä. Anders toimi ratamestarina, kun oli tämän projektin ideoinutkin.

Uutta polkua alhaaltapäin

Nuo laskut kun saisi tehtyä niin alueelle saisi myös ihan hyvän ja haastavan xc-radan. Se ainakin mua kiinnostais, koska siellä olis ihan hyvä käydä treenailemassa ajoa, voisi vaikka itselleen kellottaa aikoja kun olisi sama rata mitä kiertää. Tuo Patamäen alue on muutenkin jäänyt vähän sellaiseksi läpikulkureitiksi kun mennään Laajalahden suuntaan. Ei tuossa oikeen oo mitään kiinnostavaa ajettavaa, mutta jos sinne xc-reitti saataisiin tehtyä niin muuttuis kyllä alueen kiinnostavuus huomattavasti positiivisempaan suuntaan.

Tuolla liikkuukin aika vähän porukkaa, joten hyvässä tapauksessa saisi reitti olla aika rauhassa ulkopuolisten häirinnältä. Ja voihan siellä sitten joskus pitää vaikka kisat jos siltä tuntuu. Mutta ensin on kaivettava nuo uudet alamäet ja siinä riittää haastetta vielä monelle päivälle/illalle. Enemmänkin porukkaa tosin mukaan mahtuis, kävis kaivaminen huomattavasti nopeempaa jos paikalla olis vähä enemmän henkilöitä.

haastava mutka

Haastavimmat kohdat tuossa tulee käännöksistä kun rinne on todella jyrkkä niin maata saa kaivaa aika paljon, että saa tehtyä bermimutkan tai yleensä mutkan jossa pyörällä pääsee hyvin kääntymään, ilman että tarvisi vauhtia pysäyttää kokonaan. Käännöskohtaan saikin laittaa jonkun verran puuta ja kiveä tueksi, että siihen sai riittävästi maata.

Tällä kertaa saariin vaan ensimmäinen pätkä valmiiksi ja toista vähän alulle. Siitä sitten jatkoa ens kerralla. Toisessa pätkässä saakin sitten jo rakentaa vähän siltaa yms, että reitti saadaan menemään suunnitelmien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti