21.8.2011

Scalen kanssa lenkillä

Lauantaina tuli ajettua ensimmäinen kunnon maastolenkki (59 km) "uudella" Scalella. Toki kävin torstai-iltana jo vähän testaamassa, miltä pyörä tuntuu, kun olin sen kasaan saanut. Lauantaina sitten vähä perusteellisempi testaus. Kyllähän pyörä kulkee ja tuollaisella reilun kolmen tunnin lenkillä jo vähän ehtii tottua ajoasentoon ja muutenkin pyörän käyttäytymiseen maastossa. Maastohan nyt ei ollu teknisesti kovin vaikeeta. Aika helppoa polkua lisättynä muutamalla hyvällä kivikkopätkällä, joissa sai jo tehdä vähän enemmänkin töitä.

Ensimmäisiä huomioita oli kapeampi ohjaustanko, kuin Anthemissa. Sen kapeuden huomasin jo torstaisella lenkillä, mutta eilen se aiheutti ainakin jonkun verran hartioiden jumiin menemistä. Samoin jalat ja alaselkä väsyi vähän erilailla kuin täysjoustolla ajaessa. Saattaa toki olla ihan tottumiskysymyksiäkin nämä, kun nyt kylmiltään tuolla kunnon lenkin ajeli.

Hartiakivut ainakin taisi tuosta johtua, koska tänään ajelin kolmisen tuntia Anthemilla ja minkäänlaisia hartiakipuja ei tullut. Saa nähdä tottuuko tuohon ajan kanssa. Sama se on maantirpyörällä, joka ainakin välillä aiheuttaa hartioiden jumiin menemistä. Muuten pyörä kyllä oli ihan hyvä ajettava ja mielestäni selvisinkin ihan hyvin jäykkäperäisellä, vaikka lenkkikaveri oli matkassa täysjoustolla. En ainakaan pahasti jalkoihin jäänyt :)

Muuten tämä viikko on mennyt vähän rauhallisemmin kuin edeltäneet viikot. Alkuviikon pidin ihan tarkoituksella taukoa ja loppuviikosta on satanut niin on jääny lenkit ennen viikonloppua aika lyhyiksi. Viikonloppuna tulikin ajettua sitten noin 6 tuntia ja reilu 100 km maastossa. Tulevalla viikolla olis mahdollisuus pariinkin kisaan, mutta katsotaan nyt lähdenkö kisaamaan vai en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti