10.8.2011

Jäykkäperärunkoa talvipyöräksi

Oon vähän katellu jäykkäperästä runkoa tarkoituksena kasata siitä lähinnä talvipyörä/kakkospyörä ja miksei sillä nyt välillä kesälläkin ajelisi. Osia on kertynyt sen verran varastoon, että periaatteessa satulatolppa vaan pitää hankkia niin sais pyörään osat. Ainut ongelma onkin, että mikähän sitten olis sopiva runko. Aluksi kattelin ihan tavallisia alumiinirunkoja ja yhden ehdin jo tilatakin (Giant Xtc), mutta englannista sitä ei Suomeen jostain syytä toimitettu. Tarjous oliski ollu vähä turhan hyvä, jos vertaa hintoihin Suomessa.

Sitten oon katsellu On-Onen runkoja. Sieltä sais jopa hiilikuiturungon kohtuu edullisesti. Tosin se ei oo mikään vaatimus tässä tapauksessa. Ei tosin estekään, jos sopiva kohdalle löytyy. Kovin isoa budjettia en oo tuohon ajatellu käyttää. Tavoitteena saada ihan kohtuupainoinen ja hyvä runko, johon sitten kasata nuo varastossa ylimääräisenä olevat osat.

Sitten olis tietysti No Saintit, joita ainakin foorumeilla on kehuttu. Niissä hintakin alkaa olla jo vähä ylärajoilla tähän projektiin käytettäväksi. Kiirekään tällä hankinnalla ei ole. Kunhan tässä syksyn aikana sais hommattua niin voi sitten sadeiltoina kasailla sitä. Jos jollain on heittää jotain hyviä vinkkejä niin ei muuta kuin ehdottamaan. Pelkkää runkoa siis etsin ja ihan perinteisillä 26" renkailla, koska niihin kiekkoja ja keula löytyy jo. 29" olis muuten varmaan ihan varteenotettava vaihtoehto ja kiva testata, mutta siihen joutuu jo hommata sitten enemmän osia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti