7.8.2011

Pyssymäki XCM, Nivala

Tänään ajettiin Nivalassa Pyssymäki Maraton. Osallistuin ensimmäistä kertaa maraton cupin kisassa täydelle matkalle. Ajo kulkikin ihan mukavasti tai jopa yllättävän hyvin ensimmäiset puolitoista kierrosta. Sen jälkeen ajoin pienen harhalenkin, kun en huomannut "silmät sumussa" ajaessa nuolta joka kehotti kääntymään. Renkaan jälkiä näkyi menevän suoraankin ja yritin tavoittaa edellä mennyttä niin täysiä vaan sinne. Jossain vaiheessa kävi mielessä, että tuntuu vähä oudolta reitiltä ja sitten aloin ihmettelemään kun hiekkatielle tullessa ei näkynytkään nuolia. Siinä vaiheessa sitten tajusin ajaneeni harhaan. Ei muuta kuin takaisin ja oikealle reitille.

Kuva: konaworld@fillarifoorumi

Näin jälkiviisaana vois ajatella, että tuossa kohdalla olis ollu hyvä vielä nauha joka estää suoraan ajamisen. Toisaalta johtui ihan itsestä, etten nuolia huomannut. Kisan alkuosa menikin hyvässä porukassa, jossa ajettiin tiepätkät ja polut hyvää vauhtia. Ei tullut sellasia hetkiä, että haluais mennä kovempaa mutta edessä menijät estää sen. Loppumatka sitten menikin vähän kadonnutta ajofiilistä hakiessa tuon harhaanajon jälkeen. Onneksi sain ihan toisen kierroksen lopulla MutaMikan kiinni, joten ajettiin suurin osa kolmannesta kierroksesta porukassa. Onhan se mukavampaa ajella jonkun kanssa kuin yksin.

Itse reitti oli kyllä loistava. Polkua oli reitillä paljon ja siirtymätkin sopivissa kohdissa, mutta eivät kuitenkaan liian pitkiä. Polkupätkillä oli myös haastavia teknisempiä kohtia. Tätä kisaa voi hyvällä syyllä kutsua maastopyöräilyksi. Tällaisista reiteistä mä ainakin tykkään, vaikka olihan tuo reitti raskas. Aika loppu sitä maalissa oli.

Kuva: konaworld@fillarifoorumi

Verensokerien osalta kisa onnistui myös hyvin. Lähtiessä verensokerit oli jotain 9 luokkaa ja maaliin tulon jälkeen 4,1. Eli tällä kertaa gellit tuli otettua ilmeisen oikeisiin aikoihin. Nyt kisan jälkeen illalla on huomannut, että insuliinia ei pahemmin tarvitse pistää, kun aika matalia arvoja tuntuu olevan ilman sitäkin. Vaikka toki oon tässä säännöllisesti ruokaa naamaan mättänytkin. 

Täytyy nyt katsoa, jos sitä vielä jossain kisassa tänä kesänä/syksynä kävis. Ei viittis tähän vielä kautta lopettaa. Tosin kovin lähellä ei taida enää kisoja olla. Oulun seudulla olis iltakisa loppukuusta, jossa voisi käydä, mikäli töistä pääsee ajoissa lähtemään ja sitten seuraavaksi lähimmät taitaa olla Tampereella ja Vuokatissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti