17.3.2011

Tahko Mtb

Tänään tuli ilmoittauduttua ens kesän Tahkolle. Tuosta Tahkon tapahtumassa on muodostunut monelle maastopyöräilijälle sellainen kesän kohokohta, jonne mennään joka kesä ajamaan ja samalla tapaamaan kavereita ympäri Suomen. Itse olen nyt menossa sinne vasta kolmatta kertaa, toisin kuin eräs kaveri jolla taitaa olla jo 13. kerta ens kesänä. On tuosta itsellekin tullut jo sellainen itsestäänselvyys, että sinne lähdetään ajamaan.

Tavoitteitakin pitää aina asettaa ja ilmoittauduin rohkeasti tuohon 60 kilometrin ykösryhmään eli tavoiteaika alle 3:30. Viime vuoden aika oli 3:45, joten ei tuo nyt mahdoton ole, mikäli reitti pysyy samana ja ilmakin on hyvä. Sadesäässä saattaa aika olla vähän huonompi, mitä kuivalla kelillä ajaisi. Eli nyt vaan paljon treeniä, että pääsisi tavoitteeseen. Kyllähän tuo vaatii myös sen, että ei pahemmin mitään ongelmia pyörän kanssa tule. Niinhän se on joka kisassa, että ongelmat vie aikaa ja samalla sijoitusta alaspäin. Tosin sekin kuuluu tähän lajiin, että joskus jotain hajoaa.

Tänään käytiin Tuomaksen kans hiihtämäs Köykärillä. Tuli ainakin todettua harrastelijan ja hiihtäjän välinen ero. Olin vielä luistellen matkassa, joka on mulle ainakin raskaampaa, mitä perinteisellä hiihtäminen. Sitten vielä sai seurata lähietäisyydeltä kuinka ne mutkat ja käännökset mennään alamäessäkin vauhdilla eikä sillä tyylillä, että vauhti aina hidastuu mutkissa :) Hyvä treeni tuo kuitenkin oli ja kiva käydä välillä jonkun kanssa hiihtämässä. Onhan tässä talven aikana yksin hiihdettyjä kilometrjä kertynytkin jo aika paljon.

2 kommenttia:

  1. totta,huippu tapahtuma, perinteisesti loistava startti kesäloman aloitukselle! Itse olen aiemmin toiminut vaan miehen huoltajana(6krt) mutta viime vuonna päätin hypätä itsekkin pyörän selkään. Innostuin niin, että tälle vuodelle meinasin myös asettaa itselleni tavoitteen(viime vuonna sain palautetta mieheltä maalissa ettei nyt ihan ehkä olisi tarvinnut 35valokuvaa matkan aikana ottaa,pysähtyä syömään niitä vohveleita taikka muuten vaan fiilistellä...aikaa meni muistaakseni 4.20). Jos jätän nuo "oheistoiminnat" pois,niin eiköhän siitä ajasta vähän lähde pois:)

    L

    VastaaPoista
  2. Tuohan on hyvä aika, jos siihen on ehtinyt valokuvatakin ahkerasti ja pysähtyä vohveleita syömään :) Täytyy vaan toivoa, että kelit on samanlaiset kun kahtena edelliskertanakin niin mikäs siellä on paahtavassa auringonpaisteessa ajella.

    VastaaPoista